Invokana Etikettvarning Uppdaterad för att inkludera risk för ketoacidos: Bättre sent än aldrig | Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

Invokana Label Warning Uppdaterad att inkludera risk för ketoacidos: Bättre sent än aldrig

Det tog alldeles för länge, men senast i augusti, varningsetiketten för diabetiker Invokana (canagliflozin) uppdaterades till slut för att inkludera risken för ketoacidos. Det var också uppdaterat för ett rivaliserande läkemedel, Farxiga (dapaglifozin), liksom Jardiance (empagliflozin). Alla tre av dessa läkemedel ingår i gliflozin-klassen, som är utformade för att förhindra njurarna att reabsorbera blodsocker, vilket gör att det kan passera i urinen. Ironiskt nog har dessa droger orsakade samma typ av njurskada de var avsedda att förhindra.

Du har nu möjlighet ny etikettvarning erkänner att "rapporter om ketoacidos ... har identifierats vid eftermarknadsövervakning hos patienter med typ 1 och typ 2 diabetes mellitus som mottar natriumglukos samtransportör-2 (SGLT2) hämmare ... dödliga fall av ketoacidos har rapporterats hos patienter som tar INVOKANA. "Den nya varningen tillägger vidare att" INVOKANA inte är indicerat för behandling av patienter med typ 1-diabetes. "Patienter och läkare rekommenderas att" ketoacidos i samband med INVOKANA kan vara närvarande även om blodsockernivån är mindre än 250 mg / dL.”

FDA-dokumentet påpekar att "i många eftermarknadsrapporter, och särskilt hos patienter med typ 1-diabetes, ketoacidos inte omedelbart erkändes och institutionen för behandling försenades, eftersom det var lägre blodsockernivåer än de som normalt förväntades för diabetisk ketosacidos"

Det är nyfiken på varför denna typ av varning inte hade utfärdats förut. En patient som postade på ett onlineforum för typ 1-diabetiker rapporterade för över två år sedan att hon hade haft sitt första försök med ketoacidos efter att ha tagit Invokana i bara två veckor. Tänk på att typ 1-diabetes är en helt annan sjukdom från typ 2, och är ett genetiskt tillstånd som går i familjer. Mellan den tid hon började på Invokana och den tid hon tog av den, blev hon inlagd fyra gånger för ketoacidos - trots att de hade normala blodsockernivåer. Ändå var hennes läkare mystified, oförmögen att bestämma vad anslutningen var. En annan patient rapporterade att hon aldrig hade varit på sjukhus för ketoacidos under hela livet - och igen hade läkare ingen aning om att hon skulle ha haft tillståndet med så låga blodsockernivåer.

Diabetisk ketoacidos är ett tillstånd som uppstår när glukos byggs upp i blodbanan och nivåerna blir så höga att cellerna blir överbelastade. När detta händer börjar kroppen bryta ner fettceller till bränslemetabolism. När detta händer blir blodet farligt surt. Invokana och andra SGLT2-hämmare ska eliminera det överskott av glukos genom urinen. Därför har läkare inte kunnat räkna ut anslutningen.

Det är möjligt - och till och med troligt - att Johnson & Johnson var medveten om problemet.