Levin Papantonio Advokatbyrå valdes som en av de 2016 Elite-juristerna för arbete på DuPont C8-tvister | Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

Levin Papantonio advokatbyrå Vald som en av 2016 Elite-advokaterna för arbete på DuPont C8-tvister

Advokatbyrån Levin, Papantonio, Thomas, Mitchell, Rafferty, & Proctor är glada att meddela att företaget vann kategorin Special Litigation (Environmental) i 2016 Elite Trial Lawyers-programmet. Levin Papantonio advokatbyrå utnämndes till den tredje årliga listan över amerikansks elitestyrelse advokater av National Law Journal och Law.com. Denna prestigefyllda lista erkänner amerikanska företag som har gjort exemplariskt och banbrytande arbete på kärandens vägnar.

Levin Papantonio advokatbyrå erkändes på grund av den senaste provvinningen i fallet Bartlett v. DuPont, som försöktes i Columbus, OH, i oktober, 2015. Carla Bartlett är en mamma från Guysville, Ohio, som genomgått operation för njurcancer efter dricksvatten besvärat med Teflon-tillverkningskemikaliet C8. I mer än 50 år dumpade DuPont den giftiga kemikalien i Ohio River från Washington Works-anläggningen utanför Parkersburg, West Virginia.

Fru Bartlett är bland några 3,500-käranden som lider av sjukdomar som är relaterade till giftig kemikalie och Levin Papantonio-partner Mike Papantonio driver för närvarande en åtgärd mot DuPont om dess decennier långa historia att förorena mitten av Ohio River Valley med C8 genom vatten och luft förorening. Papantonio hävdade att företagets oegentligheter orsakade hennes cancer och juryn kom överens om att tilldela Mrs. Bartlett $ 1.6 miljoner.

Mr Papantonio har framgångsrikt försökt sitt företags andra ärende mot DuPont i sommar 2016. Efter en annan två månaders lång rättegång tilldelades en federal domstolsdomstol i Ohio David Freeman $ 5.1 miljoner i kompensationsskador och $ 500,000 i straffskador, plus advokatkostnader. Juryen bestämde att DuPont "agerade med ondskan" när det förorenade Mid-Ohio River Valley med C8 och orsakade Mr Freeman att utveckla testikelcancer.

"Vi är hedrade att vara bland finalisterna för den här prestigefyllda utmärkelsen. Levin, Papantonio Law Firm och vårt lag av advokater och proffs är engagerade i att kämpa för dem som utsätts för företagsgodhet, säger advokat och fast president Mark Proctor. "Vi skjuter fram oavsett hur stor jätten kan vara, och det är spännande att erkännas för våra ansträngningar för att hålla de bolagen ansvariga som ger vinster över liv."

2016 Elite Trial Lawyers-rapporten innehåller en lista över 50-företagen med de största totala återhämtningarna under en 12-månad och en separat lista över 35-företag som är erkända som finalister i åtta kategorier som speglar en rad käranders arbete. Vinnarna kommer att hedras vid en prisutdelning, December 6, på The Plaza Hotel i New York, NY, och profileras i ett tillägg som planeras för publicering December 19, 2016.

Grundat i Pensacola, Florida, i 1955 har Levin Papantonio Law Firm fått ett rykte som en av de mest framgångsrika personskadorna advokatbyråer i landet. Advokatbyråns advokater handlägger rättegångar över hela landet som omfattar receptbelagda läkemedel, medicintekniska produkter, medicinsk felbehandling, bilolyckor och affärsjuridik. Levin Papantonio har tjänat mer än $ 3 miljarder i juryns domar och bosättningar, som talar mot några av världens största företag.

För att lära dig mer om farorna med Teflon C8-kemikalien, besök C8 Lawsuit Info