Troy Rafferty av Levin Papantonio vald till team av advokater för att leda försvagningstvister | Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

Troy Rafferty av Levin Papantonio vald till advokatbyrå för att leda förhindra tvister

Den prisbelönta personskadeadvokaten Troy Rafferty, en aktieägare med advokatbyrån Levin Papantonio, har utsetts till ledningsgruppshanteringsärenden som hänför sig till Abilify (Aripiprazole) ansvar för produktansvar.

Federal domare Casey Rodgers med US District Court, Northern District of Florida, Pensacola Division meddelade ledningsutnämningarna i veckan, för Abilify MDL (2734). Rafferty är en av fem medlemmar utvalda för att vara en del av kärandens verkställande kommitté. Beslutet grundades på en jämförelse mellan sökandens relevanta MDL-erfarenhet och antalet fall som lämnades in i denna MDL.

Abilify är en antipsykotisk medicin som har kopplats till klagomål av tvångsbeteende som spel och hyper-sexualitet. Den amerikanska Food and Drug Administration godkände Abilify i november 2002, för behandling av schizofreni, bipolär sjukdom och andra beteendemässiga problem, inklusive depression och aggression.

Inte långt efter att Abilify godkändes för användning i USA rapporterade vissa patienter att de hade ett intensivt tvångsbeteende, inklusive spel, sexuell aktivitet, shopping och binge-ätning. Flera medicinska studier har visat en länk hos vissa patienter, mellan Abilify och tvångsmässiga, beroendeframkallande beteenden.

I mars 2016 utfärdade FDA en säkerhetskommunikation, varningsläkare och patienter som använder Abilify kan orsaka okontrollerbara uppmaningar som kan vara farliga om de lämnas obehandlade. Sökandena har nu lämnat in ansökningar mot tillverkarna av Abilify, Bristol-Myers Squibb och Otsuka Pharmaceuicals, som hävdar att företagen inte varnar dem för att tvångsbeteende kan vara en bieffekt av antipsykotisk medicinering. Några söker nu ersättning för behandling av tvångsbeteende, allvarliga känslomässiga skador och återhämtning av pengar till spel.