Protonpumpshämmare som Nexium och Prilosec kopplade till en mängd allvarliga sjukdomar Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

Protonpumpinhibitorer som Nexium och Prilosec kopplad till en värd av allvarliga sjukdomar

Vanligen använda biprodukter som Nexium och Prilosec används för att behandla halsbränna och episoder av syreåterflödessjukdomar - men var endast avsedda för sådan användning vid enstaka tillfällen. Används regelbundet, de orsakar ett antal allvarliga biverkningar. Tyvärr är detta vad många människor har gjort, och står nu inför njurfel, artärskador och mer.

Nexium och Prilosec ingår i en klass av läkemedel som kallas protonpumpshämmare eller PPI. De hämmar bokstavligen eller sänker produktionen av magsyra. Mer än 20 miljoner människor i USA använder sig av dessa mediciner regelbundet - och PPI-försäljningen genererar cirka $ 14 miljard per år i intäkter för läkemedelsindustrin. Det är lurt att information om de allvarliga biverkningarna av PPI inte har varit tillgänglig förrän nu.

Listan över farliga biverkningar är omfattande. De senaste resultaten visar att läkemedel som Nexium och Prilosec ökar patientens risk att drabbas av stroke. Denna forskning presenterades vid ett möte med medicinska forskare som hölls i New Orleans.

Dr Thomas Sehested av Dansk Hjärtfonden påpekade att PPI redan är förknippade med arteriella skador, hjärtsjukdomar, njursvikt och demens. "Vi ville se om PPI också utgjorde en risk för ischemisk stroke, särskilt med tanke på deras ökande användning i den allmänna befolkningen", sa han med hänvisning till den studie som han var huvudförfattaren till. Baserat på studien som involverade nästan 250,000-patienter under en sexårsperiod upptäckte forskare att personer som använt PPI regelbundet har mer än en 20% större risk att leda ischemisk stroke, vilket är resultatet av en blodpropp som blockerar blod flöde till hjärnan.

Den danska studien visade också att risken var beroende av dosering. Patienter som bara använt PPIs en gång ibland vid låga doser hade inte en förhöjd risk för stroke. Enligt studien tar många individer PPIs mycket oftare och i högre doser än rekommenderat. Detta är särskilt vanligt för äldre patienter.

Andra hälsorisker som FDA har noterat under de senaste åren inkluderar ökad risk för höft- och ryggfrakturer, magnesiumbrist och kronisk diarré.

Ännu en annan studie publicerad i Journal of the American Medical Association det senaste året visade att frekventa PPI-användare hade upp till en 50% större risk för att utveckla allvarlig njursjukdom. Enligt Dr Greg Gerrish, en kirurg som regelbundet behandlar gastroesofageal reflux för Prairie Lakes Healthcare System i South Dakota, påverkar surt återflöde ungefär 3 av 5 amerikaner vid någon tidpunkt i deras liv. Han påpekar också att tillståndet ofta är resultatet av fetma, tobak och alkohol, och koffein - vilket tyder på att livsstilsförändringar kan hjälpa till med att behandla problemet.