Levin Papantonio C8-försöksgrupp hjälper till att döma $ 10.5 miljoner mot Dupont | Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

Levin Papantonio C8-försökslaget hjälper land $ 10.5M-dom mot Dupont

Jurister i Columbus, OH beställde nyligen Dupont att betala cancerpatient, Kenneth Vigneron $ 10.5 miljoner i straffskador, utöver en tidigare utmärkelse av $ 2 miljoner i kompensationsskador. Det är den största straffavgiften ännu i de multistatistiska tvisterna som involverar C8.

Jurister återvände straffet i veckan efter att ha tilldelat Vigneron $ 2 miljoner i kompensationsskador kort före jul. Vigneron sa att företagets årtionden av dumpning av tidigare Teflon-tillverkningsingrediens C8 i luften och vatten från en västra Virginia-fabrik till Ohio-floden orsakade ett cancergrupp i ett antal Ohio-vattendistrikt.

"DuPont har ett miljarder dollar problem som de vägrar att erkänna", säger Levin Papantonio personskade advokat Wes Bowden. "För ett halvt sekel spjutade DuPont cancer som orsakade C8 ut i floden och luften eftersom de inte ville spendera pengarna för att hantera det på ett säkert sätt. De gjorde ett DuPont problem ett samhällsproblem. Det är dags för DuPont att rätta till sina misstag och kompensera de tusentals människor som de skadade och de samhällen de har utsatts för. "

I två tidigare fall försökte advokatbyrån också domar till förmån för kärandena. Carla Bartlett, en mor som drabbades av njurcancer, fick $ 1.6 miljoner i oktober 2015. Följande juli beviljade jurymedlemmar David Freeman $ 5.1 miljoner testulärpasienter i kompensationsskador i den andra prövningen mot Dupont.

Levin Papantonio advokatbyrå i Pensacola, FL fortsätter att vidta en åtgärd mot Dupont vid utsläppandet av det kemiska perfluoroktanoatet (aka PFOA eller C8) i Parkersburg, West Virginia. Den prisbelönta advokaten Mike Papantonio och hans företags C8-team tar på sig den väldigt rika och kraftfulla DuPont på uppdrag av några 3,500-käranden som lider av sjukdomar relaterade till giftig kemikalie.

Levin Papantonio C 8 försök laget kommer tillbaka i Columbus, Oh för nästa försök som börjar januari, 17. De representerar testikulär cancerpatient Larry Moody mot Dupont.

Dessa dikt fortsätter Levin Papantonio Firms arv av framgångsrika miljöklasshandlingar. Advokat Mike Papantonio och Levin Papantonio Firm mottog 2016 Elite Trial Lawyers-utmärkelsen, från National Law Journal, för deras arbete med Dupont-tvisterna.

"Vissa fall trossar deras traditionella juridiska klassificeringar", skrev redaktörer med National Law Journal ", eftersom deras inverkan och räckvidd är mycket bredare. De två finalisterna och det vinnande företaget i denna kategori gick utöver att hjälpa de individer och klasser de representerade. de skickade starka budskap om kostnaderna för att inte skydda miljön. "

Papantonio och företagets arv innehåller också en banbrytande serie av domar mot DuPont för zinkmeltningsföroreningen av staden Spelter, West Virginia efter en fyra månaders juryprov, vilket resulterade i $ 380 miljoner i totalt utfall från försöket, i 2007. I det här förfarandet representerade Levin Papantonio en klass av mer än 2,300-personer som skadades av tungmetallförorening från smältverksoperationerna och slutligen uppnådde en klasslös uppgörelse för invånarna i samhället.

Om du vill lära dig mer om C8 och tvisterna mot Dupont, besök Levin Papantonios webbplats på C8 tvister.