Nexium och Prilosec: osteoporos, hjärtinfarkt, undernäring - och nu, maginfektioner | Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

Nexium och Prilosec: Osteoporos, hjärtinfarkt, undernäring - och nu mageinfektioner

En nyligen studera publicerad förra månaden i British Journal of Clinical Pharmacology har gett ytterligare bevis på vad hälsovetenskapliga experter länge har misstänkt: frekvent användning av protonpumpshämmare som Nexium och Prilosec kan öka risken för maginfektioner, särskilt de som orsakas av bakterier som clostridium difficile och campylobacter. Symtom på båda dessa bakterier kan leda till buksmärtor och diarré. I vissa fall, a c. diff. infektion kan vara allvarlig och till och med dödlig av några 500,000-personer i USA som drog infektionen i 2011, dog nästan 30,000 inom en månad.

Forskarna fann att vissa patienter blir mer mottagliga för gastrointestinala infektioner genom att undertrycka produktionen av magsyra. Denna oro har uttryckts av FDA och de amerikanska centrumen för sjukdomskontroll i flera år.

Den brittiska studien omfattade ungefär 565,000 vuxna patienter från staden Tayside, Skottland. Två grupper studerades. Den första gruppen tog regelbundet PPI för halsbränna, medan den andra gruppen använde en annan typ av antacida, känd som en H2-receptoragonist. Forskarna fann att patienter som använder PPI-preparat var lika mycket som 3.7-tider som sannolikt skulle kunna drabbas av allvarliga gastrointestinala infektioner. Den faran ökade för sjukhuspatienter, vars riskfaktor var upp till 4.5 gånger större än normalt. Deras slutsatser:

"Resultaten tyder på att gemenskapsförskrivna syreundertryckningsmedicin associerades med ökade doser av C. difficile och campylobacter positiv gastroenterit i både samhället och sjukhusinställningarna. "

Försäljningen av PPIs som Nexium och Prilosec representerar a stor inkomstström för tillverkarna Försäljningen av Nexium ensam uppgick till över $ 5.5 miljarder i 2013 enbart. Medan tillfälligt använder kortvarig användning av PPI: er lite i vägen för problem, många patienter använder dem regelbundet och riskerar dem för en rad potentiellt allvarliga hälsoproblem. Förutom bakteriella infektioner, dessa bieffekter kan inkludera njurskador, stroke, Alzheimers och fluiduppbyggnad i buken, förutom de som nämnts ovan.