DuPont och Chemours betalar 670 miljoner dollar - men hävdar ändå att de "gjorde ingenting fel" | Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

DuPont och Chemours Betala $ 670 Million - men fortfarande hävdar att de "gjorde inget fel"

Det tillkännagavs idag att DuPont och dess spin-off Chemours har avgjort 3,500-rättegångar som lagts fram av kärandena som påstod att deras sjukdomar orsakades av kemikalien känd som C8, som användes vid tillverkning av Teflon och fläckresistenta textiler i över sex årtionden. 

Enligt en uttalande publicerat på Chemours företags webbplats, de två företagen betalar vardera hälften av en global uppgörelse i summan av $ 670 miljoner. För att täcka eventuella påståenden som kan komma fram i framtiden har varje svarande kommit överens om att betala upp till $ 25 miljoner per år för de första fem åren av avveckling, vilket ger potentiellt totalt över $ 900 miljoner.

Chemours generalkonsul och senior VP David Shelton säger att denna uppgörelse ger en "ljudlösning" för alla parter. "Det löser alla ersättningsskyldigheter mellan Chemours och DuPont för alla de cirka 3,500-fordringarna ... och tillåter oss att gå vidare."

På en nivå är det goda nyheter för käranden som har lidit av maladier som tillskrivs C8-förgiftning som inkluderar sköldkörtelsjukdomar, ulcerös kolit (inflammatorisk tarmsjukdom), högt blodtryck och cancer. Å andra sidan förnekar båda företagen att det har gjorts något fel.

I ett uttalande förklarade Chemours att "Uppgörelsen är inte på något sätt ett intyg om ansvar eller fel av DuPont eller Chemours." Dessutom belönade investerare de två företagen, som aktier för Chemours reste sig med över 15% efter nyheter om uppgörelsen, med DuPont-aktier som gör ett liknande hopp.

DuPont försöker nu stänga på en $ 62-miljard att sammanföra med Dow Chemical. Samgåendet har springa in i oppositionen från tillsynsmyndigheter i USA och Europeiska unionen och har väckte allvarliga bekymmer bland mataktivister. Den resulterande enheten skulle vara det största kemiska företaget i världen, värd ungefär $ 130 miljarder.

Enligt dess senaste SEC-arkivering, DuPonts nuvarande tillgångar överstiger $ 41 miljarder. Företaget hade nästan $ 25 miljarder i intäkter för 2016. Chemours, ett mycket mindre företag som spunnits från DuPont för två år sedan, har faktiskt förlorat pengar, men har fortfarande över $ 6 miljarder i tillgångar.