Essure-fel och borttagning - Vilka är alternativen? | Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

Essur Fel och borttagning - Vad är alternativen?

Essures antikonceptionsmedel är förknippad med många komplikationer. Dessa inkluderar svåra kramper, smärtsamt samlag, plötslig och oförklarlig viktökning och överdriven blödning, tillsammans med allergiska reaktioner orsakade av nickel titanlegeringen som används vid tillverkningsprocessen.

Inte alla kvinnor som har implanterat denna enhet kommer att uppleva dessa komplikationer. Men för de kvinnor som drabbas är alternativen få - och läkare är inte helt överens om hur man åtgärdar dessa problem när de uppstår.

A studera som publicerades i British Medical Journal i 2015 följde mer än 52,000-kvinnor i New York under en åtta år, jämförande de som hade implanterats med Essure-enheten med de som hade genomgått en standard laparoskopisk tuballigation.

Forskarna drog slutsatsen att medan båda metoderna för permanent preventivmedel var lika effektiva för att förhindra graviditet, hade de som hade Essure lindrat med betydligt högre utgifter. Vidare, trots tillverkaren Bayers påstående att Essure är ett enkelt polikliniskt förfarande som kan utföras inom tio minuter, slutar 50% av dessa patienter att få anestesi.

Det var inte det värsta av det. De fann också att kvinnor med Essure var tio gånger större sannolikt att kräva uppföljningsoperationer än de som hade en tuballigation.

Ett av problemen är att Essure implantatet var konstruerat för att vara permanent. Vidare, när läkare har rekommenderat Essure och patienter har valt att få implantatet, kanske de inte har känt alla fakta. Detta är inte förvånande. FDA beviljade pre-marknadsgodkännande för Essure i 2002.

Detta godkännande var beroende av den ursprungliga tillverkaren (Conceptus, nu ägd av Bayer AG), som gör två framtida kliniska studier. Dessa utfördes inte, och genom åren fick tillverkaren över 30,000 biverkningsrapporter. Trots detta utfärdades inga varningar av tillverkaren. FDA äntligen utfärdat sitt eget rådgivande och började kräva en "black box" -varning på Essure-förpackningen i februari 2016.

Inte överraskande, inte många läkare har kunskap och färdigheter för att ta bort Essure-enheter. De flesta av dem som behandlar komplikationer som är associerade med Essure, slutar förlita sig på hysterektomi.

Även om en hysterektomi är en stor operation med mer potentiella komplikationer och en längre återhämtningsperiod för patienten, kan det vara det bästa alternativet för kvinnor som upplever de negativa biverkningarna av Essure. En orsak är att de flesta gynekologer är utbildade i denna procedur. En annan anledning är att en hysterektomi sannolikt kommer att täckas av en försäkringsgivare. Slutligen kräver andra metoder för borttagning vanligen flera operationer, särskilt om anordningen bryter eller migrerar, medan en hysterektomi är ett engångsförfarande.

Den goda nyheten är att många kvinnor som upplever symtom i samband med Essure börjar uppleva lättnad i fjorton dagar efter att enheten har tagits bort.