Pennsylvania County Council förbjuder e-cigaretter: medicinska experter säger att det finns goda skäl | Levin Papantonio Rafferty - Advokater för personskador

Pennsylvania County Council förbjuder e-cigaretter: medicinska experter säger att det finns god anledning

Den här veckan röstade Allegheny County Council till förbjuda e-cigarett användning i offentliga utrymmen, vara det andra länet i Pennsylvania för att göra det. Övningen av "vaping" är inte längre tillåten i kontor och andra inomhus arbetsplatser, skolor, inomhussporter och nöjesställen, hälsovårdsanläggningar och buss- och tågstationer. Rösten gick med stort stöd från samhället och hälsoexperter från University of Pittsburgh Medical Center.

De som har e-cigaretthandel har hävdat att vaping är ett "säkrare" alternativ till reella tobaks cigaretter. De hävdar att vaping hjälper människor att sluta röka och argumentera för att utandad ånga inte innehåller samma farliga giftiga gaser som andra tobaksrök. Doktorer från UPMC Cancer Center och andra medicinska forskare som stödde förbudet citerade dock ett antal studier som indikerar annars.

På det första kravet a studie publicerad i januari utgåva av Pediatrik starkt indikerar att användningen av e-cigaretter faktiskt uppmuntrar ungdomar att ta upp brännbara tobakscigaretter som kanske inte annars börjat röka alls. En annan studie som sponsras av Colorado-gruppen för att lindra rökföroreningar (GASP) upptäckte att långt ifrån att vara ofarlig innehåller sekundär ånga inte färre än sex giftiga kemiska ämnen som är kända för att vara särskilt skadliga för människors hälsa. Dessa inkluderar bensen (en ingrediens som finns i bensin), dietylenglykol (ett lösningsmedel, som också används i frostskyddsmedel), formaldehyd (en balsamvätska och känd cancerframkallande) och naturligtvis nikotin.

Vid denna tidpunkt finns det inga studier som ger slutgiltigt bevis på att sådana exponeringsnivåer har specifika hälsoeffekter - men en framstående forskare anser att det är bäst att fel på försiktighetssidan med tanke på toxiciteten. Dr Brian Primack, en biträdande professor vid UP School of Medicine, sa: "Jag tror inte att vi har lyxen att vänta." Primack har genomfört egna studier av e-cigaretter som inte bara visat närvaron av dödliga kemikalier i ånga, men också ge bevis för att e-cigaretter är verkligen en "gateway""Som leder unga människor att ta upp rökningstobak. Han tillägger, "Vi vill rita linjen med vilken information vi har nu."

Den informationen innehåller mätningar av vape kemikalier i blodet. Dessa nivåer är jämförbara med de som finns hos patienter som lider av sjukdomar som är förknippade med tobaksrök.

Allegheny County-förbudet passerade 8 till 5 längs partiledningar och träder i kraft den mars 20th