Vad var syftet med Indiana Vaping Law? FBI vill veta | Levin Papantonio Rafferty - Advokater för personskador

Vad var syftet bakom Indiana Vaping Law? FBI vill veta

Tidigare i veckan, 7th US Circuit Court of Appeal slog ner en del av en Indiana-lag som reglerar tillverkning och försäljning av elektroniska cigaretter och vapningsvätskor. Lagen ansågs kontroversiell, eftersom den gällde tillverkare som arbetade utanför Indiana, som domstolen bestämde var "konstitutionell". Dessutom undersöker Federal Bureau of Investigation nu hur lagen skrevs och passerade - och huruvida det är olagligt eller ej gynnade in-state-tillverkare genom att stänga out-of-state-företag ur Indiana-marknaden.

i domCircuit Judge David Hamilton skrev att Indianas ångpennor och E-Liquid Act var

"... skrivet för att ha extraterritorial räckvidd som är oöverträffad, med införande av detaljerade krav i Indiana lag om out-of-state tillverkningsverksamhet."

Lagen införde specifika krav på "diskbänkar, städprodukter, och till och med detaljerna i avtal med externa säkerhetsföretag och kvalifikationerna för dessa företags personal". De tre domarepanelen hävdade att införande av sådana regler för utländska tillverkare var en kränkning av Dormant Commerce Clause av den amerikanska konstitutionen, som förbjuder något tillstånd från att genomföra en lag som "felaktigt belastar eller diskriminerar interstate handel".

Rättegången lämnades in av Legato Vapors, Rocky Mountain E Cigs och Derb E Cigs, tillsammans med en e-cigaretthandelskoncern, rätten att vara rökfri koalition. Enligt Robert Epstein, advokat för kärandena, hindrade Indiana-lagen i stort sett dem från att komma in på Indiana-marknaden för e-cigaretter och vapingprodukter genom att öka kostnaderna och utsätta utländska tillverkare för förvirrande och inkonsekventa bestämmelser eftersom enskilda stater har sina egna lagar som reglerar e-cigarettprodukter.

Nu kan FBI titta på möjligheten till korruption och antitrustbrott. Phil Boots, en GOP-medlem av staten senat som har representerat Indiana's 23rd Distriktet i över tio år, ifrågasattes av FBI. "De frågade mig om jag visste vad som helst som kunde ha blivit utav denna lagstiftning", berättade han för media.

För närvarande kommer FBI varken att bekräfta eller förneka att en utredning genomförs. Det som är känt är att lagen gav kontroll över marknaden för e-likvida medel till en hel del in-state-producenter. Detta hände för att lagen lovade att ett företag som säljer e-vätskor i delstaten Indiana är certifierat av ett "kvalificerat" säkerhetsföretag.

Tillfälligt är det enda säkerhetsföretaget i landet som var "kvalificerat" enligt lagen baserad i Lafayette, som ligger ungefär en timme nordväst om statens huvudstad. Betydligt är Lafayette representerad av GOP State Senator Ron Alting, som co-sponsrade lagen. Alting insisterar på att lagens avsikt endast var att göra produkterna säkrare, inte för att gynna specifika aktörer på marknaden. Han säger, "Jag vet ingenting om detta. Jag är så chockad över det. "Han har också sagt att han kommer att arbeta för att göra ändringar i lagen.