Personer som utsätts för DuPont C8 uppmuntras att genomgå medicinsk övervakning Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

Människor utsatta för DuPont C8 uppmuntras att genomgå medicinsk övervakning

Invånare i Mid-Ohio River Valley som har blivit utsatta för C8 (även känd som perfluoroktansyra, eller PFOA) rekommenderas att få regelbundna medicinska prov, även om de inte upplever symptom. Screeningen är en del av settlement nått i 2005-rättegången där DuPont kom överens om att ta bort C8 från lokala vatten och betala för en vetenskapspanel för att undersöka kemiska effekter på lokalbefolkningen.

Enligt ett tillkännagivande på programmets webbplats,

"Den medicinska panelen har rekommenderat att även om du hade normala screeningtest för tre år sedan, bör du följa upp screening eftersom lite är känt om hur länge effekterna av exponering för PFOA varar. "

De som redan har diagnostiserats med en eller flera av de sjukdomar som är förknippade med C8-förgiftning, är inte längre berättigade till medicinsk övervakning för de specifika förhållandena - men kan fortfarande screenas för andra, om dessa inte har blivit uppenbara. Alla medicinska möten och testning via C8 Medical Monitoring Program är kostnadsfria till stödberättigade deltagare.

Den senaste rådgivningen utfärdades i samband med sändningen av ett dokumentärprogram, producerat av National Geographic Channel, berättigad, Parched: Toxic Waters. För det andra i en serie som började förra veckan Världs vatten dag, den aktuella avdraget täcker berättelsen om hur olagliga dumpnings- och laxbestämmelser resulterade i förorening av vatten, skada boskap och påverka försörjning.

I en relaterad historiaMiljöskyddsmyndigheten har utökat regionen där DuPont och Chemours är skyldiga att testa offentliga och privata vattenkällor för C8-förorening. Om en vattenkälla visar sig ha en koncentration på över. 07 delar per miljard, måste företagen antingen behandla det drabbade vattnet eller erbjuda boende en alternativ källa.

C8 användes i drygt sex decennier vid framställning av Teflon, det ämne från vilket "non-stick" köksredskap och vattentäta beläggningar gjordes. Exponering för C8 har varit inblandad i utvecklingen av njure- och testikelcancer, ulcerös kolit, sköldkörtelstörning, graviditetsinducerad hypertoni (preeklampsi) och högt kolesterol.

Enligt villkoren för en lösning har personer som har anledning att tro att de har blivit utsatta rätt till blodprov kostnadsfritt för att bestämma nivåerna av C8 i sina system samt pågående övervakning av de sex ovannämnda förhållandena.