Varför orsakar Abilify tvångsmässiga beteenden? Här är svaret | Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

Varför förödmjukar orsaken till tvångsbeteende? Här är svaret

Aripiprazol, som säljs av Bristol-Meyers Squibb under handelsnamnet Abilify, är en atypisk eller "andra generationens" antipsykotisk medicin som vanligtvis föreskrivs för behandling av schizofreni, bipolär sjukdom och depression. Ursprungligen gav det gröna ljuset av FDA i 2002, var Abilify godkänd för behandling av depression i 2007. Det ingår i en klass av läkemedel som kallas "dopaminagonister", även om aripiprazol i sig klassificeras som en "partiell dopaminagonist".

Dopamin är en biokemisk substans i hjärnan som fungerar som en neurotransmittor - med andra ord bär den signaler till och från hjärnan. Medan dopamin har många olika funktioner - inklusive muskelkontroll, reglering av njurefunktion och som vasodilator - är det oftast associerat med hjärnans "nöjescentra", som spelar en viktig roll i beroendeframkallande beteenden. En 2013 artikel i Storbritannien väktare beskrivet dopamin som "nerden vid poolpartiet som ger en löpande kommentar om hur bra du gör med de frestelser som erbjuds."

Men det är lite mer komplicerat än det. Dopamin är inte bara en "må bra" kemikalie. Mer exakt är det en signal som berättar hjärnan när man sätter in på en belöning. Det aktiverar inte bara hjärnans belöningssökvägar när man har uppnått ett önskat resultat. Dessa vägar aktiverar även i fall där ämnet har kommit nära den önskade belöningen, men har fallit precis för att erhålla den.

Det är vad som håller missbrukare som letar efter nästa "höga". När det gäller kompulsiv beteende som spelande uppmuntrar dopamin motivet att fortsätta försöka, även när de förlorar. I en 2010 studie av roulette spelare, forskare hittade så mycket dopaminaktivitet i hjärnan till spelare som bara hade missat träffa lyckonumren som de som hade vunnit jackpotten. Det är inte bara signalerande nöje för att uppnå sina önskningar, det indikerar också hur nära ämnet kom till framgång - och uppmuntrar honom eller henne att fortsätta försöka.

Det kan vara bra när det gäller aktiviteter som involverar utveckling av mentala och fysiska färdigheter. Det är det som håller en musiker som övar skalaer och etudes, och motiverar en idrottsman att fortsätta träna. Tyvärr känner de dopaminvägarna inte skillnaden mellan att förbättra en färdighet genom egna ansträngningar och få tur.

Samma princip gäller för en spelare. Varje "nära miss" uppmuntrar ämnet att fortsätta lägga sina pengar ner. Det kan leda till en form av missbruk - och så många som återhämtar missbrukare kommer att vittna, blir det äntligen så att aktiviteten inte längre ger glädje - men de är tvungna att fortsätta med beteendet helt enkelt för att fortsätta att känna sig dålig.

Dopaminagonister såsom aripiprazol aktiverar dopaminreceptorer i hjärnan, öppnar bokstavligen dessa vägar. Bland de resulterande biverkningarna är eufori, ökad orgasmisk aktivitet och patologiska missbruk som inkluderar tvångsspel, shopping, binge äta och sexuellt beteende.

Medan fulla dopaminagonister binder till det kompletta receptionsområdet, binder Abilify - en "partiell" agonist bara till vissa receptorer. En av dem är 5-HT2C-receptorn, som binder till serotonin. Detta är en neurotransmittor i samband med reglering av känslomässigt tillstånd - särskilt positiva känslor - liksom aptit och minnes / kognitiv funktion. Det är en förklaring till hur Abilify kan orsaka vissa patienter att engagera sig i tvångsbeteenden - något som tillverkaren borde ha varit medveten om och säkert borde ha anmält FDA och varnade patienterna när de blev medvetna om det.