Trots explosioner och andra problem är E-cigarettanvändning på väg upp Levin Papantonio Rafferty - Advokater för personskador

Trots explosioner och andra problem är användningen av E-cigarett stigande

I april, en 20-årig kvinna från Arizona led av allvarliga brännskador. Köra hennes pickup vid den tiden, orsakade olyckan henne att springa in i ett träd, vilket resulterade i brutna ben och bäcken. En officer på plats sa att när han öppnade dörren till hytten, "hela insidan var i brand."

Förra månaden, en 32-årig kvinna i England lindas med tredje grad brännskador på hennes ben när batteriet av hennes e-cigarett blåste upp när hon körde med hög hastighet. Efteråt sa hon: "Jag trodde att jag skulle dö." Ett annat hem i landet slog i brand när en e-cigarett exploderade och spredde vapensvätskan över golvet.

Hemsidan EcigGone.com rapporterar 23 e-cigarett explosioner i USA, Kanada och Storbritannien under de första fyra månaderna av 2017 ensam. På webbplatsen listas för närvarande totalt 243 sådana incidenter, där 158 resulterade i skador - och indikerar att sådana olyckor är underrapporterade.

Trots dessa rapporter, liksom ökade hälsoproblem i samband med e-cigaretter växer enheterna i popularitet, särskilt bland ungdomar. en lokal FOX-affiliate i upstate New York rapporterar att e-cigarettbruk är uppe bland ungdomar. Förra året rapporterade en av fem gymnasieelever i Empire State med e-cigaretter - en 100% -ökning över 2014.

Under tiden, Minnesota Department of Health rapporter en liknande fördubbling i användningen av e-cigaretter bland gymnasieskolor. Statens hälsokommissionär sa att "efter att ha nått historiska låga i användningen av ungdomscigaretter, är det oroande att notera en återuppkomst av ungdomsnikotinanvändningen under ett nytt utseende". Han tillägger att föräldrar och vårdgivare behöver utbilda sig själva och sina barn på faror för deras hälsa. "Det är mer skadligt än många tror," varnar han.

En del av det som driver ökningen av e-cigaretters popularitet är uppfattningen att de är ett "hälsosammare" alternativ till brännbara cigaretter. Men aggressiv marknadsföring spelar en roll, liksom tillgången på exotiska smaker - särskilt godis och fruktsmak - som vädjar till tonåringar. Det finns också ungdomens önskan att experimentera med nya saker - och självklart spelar "coolness" -faktorn och övertrycket in i ekvationen.

En artikel i British Medical Journal förra hösten rekommenderade att lagstiftare skulle lägga fler restriktioner för reklam och marknadsföring, särskilt i situationer där ungdomar är mer benägna att se den. Medan den federala regeringen ännu inte har några meningsfulla åtgärder på denna front, försöker lagstiftare på stats- och stadsnivå att gå vidare med lagstiftningen för att tvinga in användningen av e-cigaretter.

Till exempel denna månad, den Rhode Island legislature godkände en proposition det skulle innefatta e-cigaretter till statens förbud mot inomhusrökning. Sådana ansträngningar strider emellertid i motstånd. På Capitol Hill har GOP kongressledaren Duncan Hunter i Kalifornien infört lagstiftning som skulle befria e-cigaretter och vape produkter från tobaksreglering, vilket förtroende industrin att sätta sina egna standarder. I San Leandro, Kalifornien, ett försök att begränsa försäljningen av smaksatta tobaksprodukter avvisades av kommunfullmäktige och skickade tillbaka det till en reglerämnd.

Samtidigt fortsätter sjukvården att låta larm, medan berättelser om e-cigarettexplosioner och resulterande skador fortsätter att komma. Sidorna i denna kamp har dragits, och de är de vanliga: de som oroar sig för folkhälsan mot de pengar som intresserar sig som dra nytta av en farlig produkt.