Levin Papantonio-advokat Troy Rafferty ger $ 150 miljoner dom mot AbbVie | Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

Levin Papantonio Attorney Troy Rafferty Lands $ 150-Million Bedict Against AbbVie

En federal jury i Illinois har beslutat att läkemedelsbolaget AbbVie, Inc., måste betala $ 150,000,000 i straffskador till en tidigare användare av AndroGel, en testosteronersättningsmedicin. Ärendet hördes i federal domstol i Chicago, Illinois. Juristerna övervägde nästan fem timmar, under två dagar, innan de fann att AbbVie fuskigt saluförde drogen och var ansvarig för bedrägerier.

Advokater för käranden, Jesse Mitchell i Oregon, hävdade att han led en nära dödlig hjärtattack i 2012 efter att ha använt AndroGel. "Denna dom skickar ett mycket starkt budskap till AbbVie, att dess uppförande vid felaktigt marknadsföring av detta läkemedel till miljontals off-label patienter var fel och motiverade allvarlig bestraffning", säger Troy Rafferty från Levin, Papantonio, Mitchell, Rafferty & Proctor, ledningsråd i fallet. "Herr. Mitchell fick sin dag i domstol och AbbVie gjordes för att svara för sitt beteende som i slutändan nästan dödade honom. Rättvisa serverades idag. "

Lagstadiet som representerar Mr. Mitchell ingick också i Dave Buchanan vid advokatbyrån Seeger Weiss, Bill Robins vid advokatbyrån Robins Cloud, och Stephanie O'Connor på Douglas och London. Tusentals fler ärenden kvarstår som en del av en multistrikts tvister före den ärade domaren Matthew Kennelly i Northern District of Illinois.

För att lära dig mer om testosterontärendet klickar du på Testosteron Heart Attack Litigation