Experter säger att Dicamba är farligare än glyfosat - och varningen lät 2004 | Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

Experter säger att Dicamba är mer farligt än glyfosat - och varningen lät i 2004

Efter mer än fyra årtionden har den exponentiellt växande användningen av Monsantos Roundup orsakat utvecklingen av "superogräs"Som inte längre påverkas av den kontroversiella herbicidens aktiva substans, glyfosat. Detta har resulterat i en nyhet Washington Post Historien beskrivs som en "armaracell mellan allt starkare ogräs och allt starkare weedmördare".

Utvecklingen av en "låg volatilitet" -version av en gammal standby, dicamba, representerar den senaste eskaleringen i den vapenkampen. Experter har nu blivit tvungna att erkänna att dicamba orsakar mycket fler problem än glyfosat. Dessutom var detta förutsagda mer än ett dussin år sedan. En 2004-bedömning av dicamba fann att det var "75 till 400 gånger mer farligt för off-target-växter" än glyfosat - men miljöskyddsmyndigheten gick vidare och godkände dock den nya dicambaformuleringen.

Resultaten har varit förödande. Än så länge, dicamba har förstört över tre miljoner hektar sojabönor i år - representerar fyra procent av allt sojabönor i USA. I slutet av september American Soybean Association rapporterade över 2200-klagomål om dicamba-relaterad skada i 21-stater över hela landet - och organisationspresident Ron Moore säger "Vi förväntar oss att numret fortsätter att stiga."

Detta ger upphov till en allvarlig fråga: om dicamba var känt för att vara farligare än glyfosat så långt tillbaka som 2004, varför godkändes det? Enligt Washington Post berättelse, sa ett antal experter att godkännandet gavs utan tillräckliga uppgifter om dicamba-volatiliteten. Men Mark Kastel av Cornucopia Institute säger att varningsskyltarna har varit där praktiskt taget från början.

"När de först kom ut med frön som var genetiskt konstruerade för att motstå glyfosat var frågan inte om - frågorna var när skulle dessa grödor utveckla motstånd mot denna nästan allmänt använda herbiciden, noterade Kastel. I en 2013 rapport på fem olika vanligt använda herbicider, Scientific American noterade att "glyfosatresistens, som en gång ansåg osannolikt, ökade efter att genetiskt manipulerade grödor introducerades i mitten av 1990."

Kastel säger, "Det var varningsflaggor upptagna innan dessa material och grödor blev allmänt antagna, och de ignorerades." Givet Monsantos historia med EPA, det är inte svårt att se varför.

Sojabönor är inte det enda offeret för dicamba drift. Det har påverkat ett antal andra grödor samt vissa trädslag. NPR rapporter att som en följd blir honungsbokpopulationer utplånade. I områden där dicamba har applicerats har produktion av honung minskat med så mycket som 50% eftersom växter som bin är beroende av har dödats.

De grymma långsiktiga konsekvenserna för vår matförsörjning ska vara tydliga för alla som förstår grundläggande biologi.

Den värsta delen av denna pågående tragedi är det dicamba visar sig vara lika ineffektivt som glyfosat. I allt större utsträckning upptäcker jordbrukare att palmeramarant eller "pigweed" - den primära nemosen av sojafgrödor - kan utveckla resistens mot dicamba på bara några årstider. En senior forskare vid Centrum för biologisk mångfald, Nathan Donley, beskriver den som "en väg till ingenstans" och tillägger: "Nästa historia är motstånd mot en tredje kemikalie och sedan en fjärde kemikalie - du behöver inte vara en raketforskare för att se var det kommer att sluta. "