Actemra och liknande läkemedel kopplade till allvarliga infektioner hos JIA-patienter | Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

Actemra och liknande läkemedel kopplade till allvarliga infektioner hos JIA-patienter

En studie som nyligen publicerades i Modern reumatologi visar en högre risk för allvarliga infektioner för ungdomar med juvenil idiopatisk artrit (JIA) när de behandlas med "biologiska" terapier, såsom Actemra (tocilizumab). Dessa infektioner kan innefatta en form av herpes liksom tuberkulos och en svampinfektion som kallas systemiska mykoser. Av 80-studiekomponenter avvecklade 27 kontraktsinfektioner totalt 35-tider. Trots att ingen av dessa var dödliga krävde patienterna sjukhusbehandlingar.

Fyra andra biologiska droger studerades, inklusive Humira (adalimumab), Enbrel (etanercept), Orencia (infliximab) och Remicade (abatacept). Av de fem droger som var involverade i studien var Actemra förknippat med de högsta tillåtna opportunistiska infektionerna, vilket påverkar patienterna nästan 15-procenten av tiden. Den lägsta risken var associerad med Remicade; endast en patient bland patienter behandlade med den medicinen utvecklade en infektion. Orencia-patienter hade också mycket lägre infektionshastigheter.

Sammanfattningsvis fann studien att patienter som hade börjat ta dessa mediciner vid en tidigare ålder eller haft en tidigare infektionshistoria innan behandlingen startade var i högsta risk. Forskargruppen drog slutsatsen att deras studie

”...visade en hög grad av allvarliga infektioner hos JIA-patienter under biologisk behandling i en verklig miljö, förutom ABA [Orencia]. Systemisk igångsättning JIA, lägre ålder vid biologisk terapi, start och historia av tidigare allvarliga infektioner var viktiga riskfaktorer för dessa komplikationer. "

Biologisk terapi, bättre känd som immunterapi, är en behandling för sjukdom som fungerar antingen med eller mot immunsystemet. JIA är en form av artrit som påverkar ungefär 300,000 barn och ungdomar i USA, och är den vanligaste formen av sjukdomen bland ungdomar.

Artrit i sig är en autoimmun sjukdom som leder till inflammation i lederna. De fem receptbelagda medicinerna i den brasilianska studien arbetar för att undertrycka immunsystemet för att minska inflammationen. Fyra av de fem drogerna som studerats riktar mot ett protein som kallas TNF (tumörnekrosfaktor) alfa. Detta protein, eller cytokin, produceras av stora vita blodkroppar (antikroppar), eller makrofager som finns i och runt bindväv. Inflammation resulterar när TNF frigörs; de fyra drogerna som associeras med lägre infektionshastigheter arbetar för att undertrycka verkan av TNF.

Actemra, det läkemedel som orsakade mest infektioner, är en IL (InterLeukin) -6-hämmare. IL-6 är ett annat protein som orsakar ett inflammatoriskt svar. Arthritisoffer tenderar att ha ovanligt höga nivåer av IL-6. Specifikt riktar Actemra cellens IL-6-receptorer, så att de inte kan ta emot signaler, vilket undertrycker inflammatoriskt svar. Det var det första receptbelagda läkemedlet att få FDA-godkännande för denna indikation, vilket var beviljas i 2011.

Förutom att orsaka allvarliga infektioner hos JIA-patienter har Actemra varit kopplat till hjärtinfarkt, andningssjukdom, stroke, inflammation i bukspottskörteln och cerebral blödning. För närvarande står företaget inför rättsliga åtgärder från patienter som har lider av dessa biverkningar och hävdar att den schweiziska baserade drogtillverkaren Roche och dess amerikanska dotterbolag Genentech var medvetna om dessa faror och dolde denna information från patienter och deras läkare.