Allergan: Another Habitual Corporate Offender - This time its Viberzi | Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

Allergan: En annan vanlig brottslingare - This Time its Viberzi

Drugmaker Allergan, som nyligen har brutits över den opioidbaserade medicinen Viberzi, har varit riktade mot många rättssaker genom åren av många skäl. I kölvattnet av 120 FDA rapporter om allvarlig pankreatisk skada och dödsfall som tillskrivs Viberzi, undersöks Allergan för närvarande av advokatbyråer över hela landet på uppdrag av patienter utan gallblåsor som skadats av medicinen.

Sökandena hävdar att Allergan var medveten om farorna med Viberzi för patienter som har genomgått en kolecystektomi och misslyckades med att informera allmänheten. Det finns starka bevis som stöder detta påstående. under andra världskriget, en brittisk läkare noterade att patienter som hade fått gallblåsor avlägsnades reagerat dåligt när de fick morfin, som, som Viberzi, är opioidbaserad.

Allergans tidigare beteende ger också trovärdighet till kärandens påståenden. Under de senaste åren måste företaget betala ut tiotals miljoner dollar för att lösa både skadeståndsanspråk i samband med sina produkter samt brottslig verksamhet.

I 2004, en kvinna som hade fått en off-label recept för BOTOX® för att behandla hennes migrän krävde medicinen gjorde sitt tillstånd mycket värre. Dessutom drabbades hon av trötthet samt andning och sväljande svårigheter i flera månader. Även om juryn i det fallet fanns till förmån för svaranden, erkände Allergan att BOTOX® utgjorde okända risker som kosmetisk behandling i stora doser - och att dess medicinering kan påverka andra delar av kroppen.

Under de närmaste åren har ett antal patienter lidit skador och död på grund av BOTOX®. Enligt Public Citizen, det fanns 16-dödsfall orsakade av BOTOX® mellan 1997 och 2006, förutom 180-biverkningsrapporter. Trots att FDA därefter krävde en paketvarning inlämnades ytterligare två rättssaker i vilka juries fann för kärandena - den senaste är en 2015 fall där en 21-årig kvinna dog efter att ha fått BOTOX® för benkramper relaterade till sin cerebral parese. Ett år tidigare var Allergan beordrad att betala $ 6.75 miljoner till familjen till ett barn som utvecklade epilepsi på grund av BOTOX® behandlingar för sin cerebral parese.

I 2016 betalade Allergan $ 38 miljoner för att lösa federala avgifter mot dotterbolaget Forest Pharmaceuticals, över betalning av mutor till läkare från 2008 till 2011. Samma år lämnade 200 kvinnor fall mot Allergan som genomgick onödig operation för bröstrevision efter att deras läkare hade sagt att deras implantat läckte ut.

Enligt domstolsrekord var misslyckningsgraden för dessa implantat bara lite över 1-procenten, men bolaget tecknade sig för nästan $ 9 miljoner värt av bedrägliga garantianspråk - huvudsakligen stödja och stödja ett system för att dra nytta av avsiktligt införande av ett annat ofarlig produkt.

Om historien är någon indikator är det troligt att Allergan kommer att betala ut miljoner mer till individer och deras familjer som har blivit skadade av Viberzi.