Bard Medical totalansvar i Avaulta Mesh-fall: $ 68 miljoner | Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

Bard Medical Total Ansvar i Avaulta Mesh Case: $ 68 Million

Förra torsdagen, en jury i åtta led i a New Jersey State Court tilldelas $ 23 miljoner i kompensationsskador till Mary McGinnis efter att ha konstaterat att ett bäckenät tillverkat av CR Bard, Inc. var orsaken till hennes smärta och lidande. Hennes man, Thomas McGinnis, tilldelades en extra $ 10 miljoner för förlust av konsortium. En dag senare, fredagen, april 13th, bedömde juryn en extra $ 35 miljoner i straffskador, med hänvisning till "ondskanlig avsikt" eller "vilseledande och avsiktlig bortseelse" för kärandens hälsa när det gäller att föra produkten till marknaden i första hand.

Ms McGinnis, nu 70, implanterades med en Avaulta bäckens nät och en Justera Transobturator i mars 2009 för behandling av hennes stressinkontinens. I sina avslutande anmärkningar hävdade advokatbyrån att implantaten inte hade testats korrekt och var osäkra. Försvarsadvokater hävdade att Avaulta hade testats "i stor utsträckning" och att McGinnis smärta och obehag berodde på artrit som påverkar hennes höfter och övre ben. Enligt Bard advokat Lori G. Cohen, McGinnis hade lider av artrit i åren innan man hade implanterat nätet, efter att ha sett av läkare för tillståndet nästan 180 gånger under åren. Talar med Legal Newsline, Cohen sa, "De måste bevisa att CR Bard agerade orimligt i designen och underlåtenhet att varna. Visste de att de orsakade orsak och skada? Enligt vår åsikt, absolut inte. "

I fråga om förlust av konsortium hävdade Cohen att det berodde på Ms McGinnis obehandlade prolaps-tillstånd, inte nätet. Hon tillskrivna även McGinnis smärta för att misstag läkare hade gjort både under proceduren och efterföljande kirurgiska försök att ta bort implantatet.

Juryn var oense. Kärandens advokat Adam Slater hävdade att Bard var medveten om de defekter som är inneboende i deras produkt. Med hänvisning till mekanismen genom vilken nätet fästes, tillade han: "De hade inga bevis på hur armarna skulle utföra och de var så täta ... under en vaginal undersökning var smärtan så dålig, ropade Mary på bordet. Det är fallet i ett nötskal. "Han påpekade att" armarna "av enheten verkligen hade kommit efter implantering, vilket var den direkta orsaken till Ms Ginnis försvagande smärta. Enligt Slater hade CR Bard-medarbetarna varit medvetna om problemen och farorna med produkten sedan september 2008 - sex månader före McGinnis-förfarandet. Under sitt avslutande argument sa Slater, "Varför hände allt detta? För att de jagade en marknad. "

Bard återkallade Avaulta-produkten i 2012.

I slutändan lät juryn sidas med McGinneses och hittade sökandena 7 till 1. Dagen efter avgjordes juryn i endast tre timmar innan han återvände med straffavgiften.

Detta är den tredje förlusten för Bard i pågående Avaulta tvister. I 2012 var företaget slog med en $ 5.5 miljoner dom i Kalifornien. I 2013, en annan Avaulta rättegång i West Virginia slutade i en dom för käranden för $ 2 miljoner. Beslutet bekräftades efter att Bard överklagade målet till en federal domstol.

Cohen fortsätter att hävda att hennes klient inte är ansvarig för McGinnis skador och har uppgett att Bard kommer att överklaga fallet.