Federal Judge sätter DEA i meddelande: Försälj försäljningsrekord på opioidrecept Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

Federal Judge lägger DEA på meddelande: vänd över försäljningsrekord på opioid recept

US District Judge Dan Polster har beordrade Drug Enforcement Administration att tillhandahålla uppgifter om opioid receptbelagd försäljning över hela nationen. Denna order kommer som en del av de pågående flertalsprocesserna mot läkemedelsföretag som påstås spela en viktig roll i landets opioidberoende.

Ordern kräver att DEA ska producera detaljerade försäljningsrekord på opioidbaserade läkemedel mellan 2006 och 2014, samt rapporter om "misstänkta" order och leveranser. Domare Polsters senaste order utökar en ny dom som kräver att DEA ska tillhandahålla sådan information för sex stater (Alabama, Florida, Illinois, Michigan, Ohio och West Virginia) när fallen är beredda för rättegång - vilket han hoppas kunna undvika.

Domare Polster noterade i sin nuvarande dom att den tidigare informationen "har visat sig vara ytterst informativ" för att bestämma vilka specifika läkemedelsföretag som har ett potentiellt ansvar. Kroger Company var till exempel en namngiven svarande i en tidig opioid rättegång som arkiverades av Cuyohoga County Ohio. Informationen som hämtades från DEA-skivorna befriade emellertid företaget, eftersom Kroger aldrig hade sålt opioidrecept i det länet.

Enligt ledande kärandenes advokat Paul Farrell Jr., DEA-uppgifter kommer att vara särskilt användbara för att hitta detaljister och distributörer som bidrog till problemet. "När vi tittar på specifika län, kan denna marknadsandel skifta lite med avseende på tillverkarna, men det skiftar dramatiskt med distributörer", sa han.

Innan nu har DEA varit motståndskraftig mot att släppa mycket av sina uppgifter på grund av egna undersökningar och rädsla för att kompromissa med "företagshemligheter". Nu dömmer domare Polsters myndighet byrån att dela sin information med brottsbekämpning samt alla parter i rättegångarna.

Sökandena hävdar att läkemedelsföretag som arbetar med aggressiv marknadsföring av opioida läkemedel, överdriver fördelarna och minimerar risken för missbruk. De hävdar också att distributörer försummade att korrekt övervaka och undersöka misstänkta order.

Från början, Domare polster, utsedd av president Bill Clinton för Norddistriktet i Ohio, har mött en monumental uppgift i att presidera över de nationella opioidmålen. Den MDL involverar över 400 federala rättegångar, arkiverad av stad och län regeringar såväl som indiska nationer.

Under den första utfrågningen här i januari, han beställde alla litiganter att klara sig för avvecklingskonferenser och planera att nå en lösning inom året. Dessutom har han sagt att ett eventuellt förlikningsförslag måste innehålla "verkliga lösningar som kommer att bidra till att minska antalet överdoserade dödsfall" - inte bara penningbetalningar till kärandena. Talar till en reporter i hans hemstad Cleveland, domare Polster, vars primära styrka är medling, sade:

"Everyone delar något av ansvaret, och ingen har gjort tillräckligt för att minska den. Det inkluderar tillverkare, distributörer, apotek, läkare, federala myndigheter och statliga myndigheter, lokala myndigheter, sjukhus, tredje part betalare och individer. Den federala domstolen är förmodligen den minst sannolika grenen av regeringen för att försöka ta itu med detta, men uppriktigt, de andra grenarna av regeringen, federalen och staten har dunit. Så det är här. "