Hernia Mesh Defended CR Bard Indikerar stöd för MDL om vissa villkor är uppfyllda | Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

Hernia Mesh Svarande CR Bard anger stöd för MDL om vissa villkor är uppfyllda

I april 10 inlämnade femtiofem av de nästan 100-kärandena som har väckt talan mot medicintekniska tillverkare CR Bard, Davol Inc. och BD Medical Technology, en ansökan som ber domstolen att centralisera alla ärenden i multidistriktmål. I ansökan begärde de specifikt att fallen skulle höras före en amerikansk tingsrätt för Western District of Missouri eller Ohio Southern District. Begäran utesluter även en specifik Davol-produkt, känd som Composix Kugel Mesh, som var predikatorns apparat som användes för att visa "väsentlig ekvivalens" när tillverkaren sökte FDA-godkännande för efterföljande nätprodukter under en 510 (k) Premarket-ansökan.

De två sista frågorna är ett problem för svaranden CR Bard och Davol, som annars har angett sitt stöd för MDL-status. Båda åklagare har begärt att Composix Kugel Mesh påståenden inkluderas, med tanke på att de inte är "godtyckliga". De vill också att fallen hörs i deras hemstat New Jersey eller Southern District of New York.

Federalt ingivna rättegångar som involverar andra brokprodukter, inklusive Ethicon Physiomesh och Atrium C-QUR, har centraliserats någon annanstans. Ethicon, ett dotterbolag till Johnson & Johnson, har för närvarande cirka 700 klagomål på grund av sin Physiomesh Flexible Composite Hernia Mesh, som drogs tillbaka från marknaden i maj 2016, förutom ett antal andra nätprodukter. Det pågår 30 rättegångar mot Atrium, som hävdar att C-QUR-designen orsakar inflammation, vilket leder till många komplikationer.

Konsolidering av fall med liknande orsaker till åtgärder i en MDL effektiviserar rättsprocessen, effektiviserar resursernas användning genom att undvika dubbla upptäckter och potentiellt motstridiga beslut från olika domare. I dess arkivering, Sade Bard att medan det finns flera platser som skulle vara lämpliga för att höra fallen, är New Jersey och Southern District of New York "det mest lämpliga".

Nio andra bardbråckfall är aktuella i distriktet New Jersey, vilket Bard säger kommer att vara "mindre av en administrativ börda från överföringen." De hävdar också att eftersom bolaget är baserat i New Jersey kommer relevanta dokument och vittnen att vara lättillgänglig. På samma sätt gör domstolens läge det "relativt bekvämt" för alla parter, på grund av att det finns stora flygplatser och järnvägscentrum i regionen. Som argument för det södra distriktet i New York påpekar Bard att denna plats har haft "omfattande erfarenhet av att hantera komplexa MDL."