Vanliga receptbelagda läkemedel kan bidra till ökningen av depression Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

Vanliga receptbelagda läkemedel kan lägga till ökningen i depression

Förutom njursjukdom, för tidig åldrande, ökad risk för stroke, demens och kolit har forskare nyligen identifierat en annan potential biverkning av att ta protonpumpshämmare (PPI): Depression, vilket kan leda till självmord.

PPI som Nexium och Prilosec är bland 200 vanligt föreskrivna läkemedel som en ny studie har funnit kan orsaka depression. Andra mediciner på listan inkluderar betablockerare, antikonvulsiva medel, kortikosteroider, receptstyrka ibuprofen och preventivmedel. Studiens ledande författare, Dima M. Qato, sade "Det var både överraskande och oroligt att se hur många läkemedel som har depression eller suicidala symptom som en biverkning, med tanke på belastningen av depression och självmordshastigheter i landet."

Dr. Qato försäkrar att resultaten av studien inte är avgörande och noterar att "många oanvända frågor kvarstår." Hon erkände att hon och hennes lag "... inte bevisade att användningen av dessa mediciner skulle kunna orsaka någon som annars var frisk för att utveckla depression eller suicidala symptom. "Men risken för depression ökar med varje ytterligare medicin som tas. Detta är oroande, så många människor i USA tar många mediciner samtidigt. Så många som 33 procent av amerikanerna får regelbundet ta mer än en av dessa mediciner.

Studien, som framgår av den aktuella frågan om Journal of American Medical Association, använde Nationell hälso- och undersökningsundersökning, en uttömmande databas av studier som utvärderar den övergripande hälsan hos amerikaner, med hjälp av intervjuer och läkarundersökningsrekord. Söker 26,000 sådana dokument som samlats mellan 2005 och 2014, tittade Dr. Qato och hennes kollegor på biverkningarna av de vanligast föreskrivna medicinerna och identifierade 200-produkter som kan orsaka depression eller till och med självmordsförmåga.

Störst var trenderna uppåt: under den aktuella perioden ökade användningen av mediciner i samband med depression från 35 procent till över 38 procent. Fynden justerades för andra riskfaktorer, inklusive familjehistorisk kronisk smärta, social isolering och ekonomiska problem.

Kommenterar studien, Dr. Caleb Alexander, en epidemiolog och professor vid Johns Hopkins, kallade den "... en viktig påminnelse om att alla läkemedel har sällsynta men allvarliga risker ... vanligtvis använda läkemedel som betablockerare eller protonpumpshämmare ska inte användas cavalierly." Alexander var inte inblandad i forskningsstudien.

Psykiater Dr Phillip Muskin av Columbia University noterar att självmordsräntorna har stigit under de senaste åren. Att erkänna att korrelationen med dessa mediciner inte är helt säker, säger han, "Skulle det kunna spela en roll? Det ärliga svaret är ja, det kunde det. "