Efterfrågan på testosteron minskar efter rättegångar och domar Levin Papantonio Rafferty - Advokater för personskador

Efterfrågan på testosteron minskar efter rättegångar och domar

Som fler män blir medvetna om de dåliga nyheterna om biverkningar av testosteronprodukter, försäljningen av testosteronreceptioner har fallit betydligt. Den mest dramatiska nedgången ägde rum mellan 2013 och 2016 i kölvattnet av allmänna varningar från FDA att sådana produkter ökar risken för hjärtinfarkt, stroke och prostatacancer.

Efterfrågan på produkter att bota "Låg T" ökade med 500 procent mellan 2003 och 2013. Enligt forskning offentliggjordes i Journal of American Medical Association (JAMA), minskade efterfrågan nästan hälften efter det att FDA-varningarna utfärdades. Dessa resultat ligger i linje med en liknande studie av Veterans Administration som visade en minskning av 40% i testosteronrecept under samma tidsperiod.

Begreppet testosteron ersättningsterapi går tillbaka till mitten 19th Århundrade, och användes dömligt av sjukvården för vissa villkor. Men i början av 21st Århundradet började läkemedelsföretag engagera sig i aggressiv direkt-till-konsumentmarknadsföring, riktad mot män vars låga testosteronnivåer var ett naturligt resultat av åldrande eller vars sexuella dysfunktion kan hänföras till tobaks- och alkoholanvändning eller medmorbiditeter såsom fetma och diabetes. Ändå användningen av testosteron tillskott tredubblats mellan 2001 och 2011. Majoriteten av männen som använde sådana terapier hade ingen verklig medicinsk orsak för att göra det.

I 2013, en Studien kom ut i JAMA koppla användningen av testosteron till förhöjd risk för hjärtinfarkt och stroke. Denna rapport följdes upp av a andra studien publiceras det följande året. Kort därefter utfärdade FDA en säkerhetsrådgivande . Tolv månader senare, FDA beordrade läkemedelsföretag att lägga till språk till sina etiketter som anger att testosteronutbytesbehandling (TRT) kan vara olämpligt för dem vars nivåer är låga på grund av åldringsprocessen.

Det var förvirring senare när, i 2014, Jacques Baillargeon, PhD., Vars bakgrund är i folkhälsovetenskap och förebyggande medicin, publicerade en studie i Annaler av farmakoterapi vilket indikerar ingen samband mellan kardiovaskulär risk och TRT. Baillargeon är ledande författare av den aktuella studien och har avslöjat att ha "relevanta relationer" med Androgel-tillverkaren AbbVie samt Auxilium, Endo och GlaxoSmithKline.

Om det nuvarande fallet i efterfrågan på TRT, säger Baillargeon att den representerar den ordspråkliga "svängningen av pendeln" bort från oskälig användning och mot riktiga indikationer. Han noterar att TRT fortfarande har legitima syften för vissa patienter som lider av tillstånd som manlig hypogonadism och förhindrar osteoporos samt kvinnor som genomgår könsomvandlingsoperation för att bli manlig.