Mer ”Dollars för dokument”: Bayer mutade läkare för att förskriva farlig preventivmedel | Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

Mer "Dollars för Docs": Bayer Bribed läkare att förskriva farlig preventivmedel

En anledning till att Big Pharma vill bli av med Affordable Care Act är en bestämmelse som kallas Läkare Betalningar Sunshine Act.Denna lag har gjort det möjligt för allmänheten att se hur mycket de betalar läkare för att få dem att ordinera sina produkter, även om dessa produkter har visat sig vara farliga. Bland de värsta brottslingarna är Bayer, vilket enligt Pro Publicas databas "Dollars for Docs", har betalat ut över $ 2 miljoner till gynekologer för att ordinera Essure preventivmedel sedan vakthundorganisationen började spåra nämnda betalningar.

En av de största mottagarna av Bayers storhet är en gynekolog och obstetriker från Indiana, Dr. Cindy Basinski. En ny berättelse från CNN rapporterar att Bayer betalade Basinski totalt $ 168,068 för "konsultavgifter och liknande tjänster" från augusti 2013 till december 31 förra året.

Enligt rapporten gick 80% av de betalningar som Bayer gjorde till Indiana-läkare i Basinski-ficka - och rikstäckande var hon den näst högsta betalda mottagaren, en av tre som fick över $ 100,000 för att spendera Essure.

Dr. Basinski erkänner att ha fått Essure-relaterade betalningar sedan minst 2008 men kunde inte återkalla beloppen. Hon berättade för CNN: "Min bästa gissning är att det tidigt var mycket minimalt, 5,000 7,000 till XNUMX XNUMX dollar per år." Trots att tusentals kvinnor har rapporterat lidande skador från Essure, allt från livmoderperforering och kronisk smärta till bäckeninflammation, Basinsky står för sin tro på Essures säkerhet och effektivitet. Hon säger att hon kommer att fortsätta att ordinera enheten tills den tas bort från marknaden.

Den dagen är inte lång i kommande. Bayer har meddelat att den "frivilligt kommer att avbryta USA: s försäljning" av Essure-preventivmedlet i slutet av detta år. Det har ingenting att göra med oro för människors hälsa och säkerhet. Faktum är att Essures försäljning har sjunkit. 

Bayer fortsätter att stå fast vid vad som tydligt visar att det är en farlig och defekt produkt och anklagar ”felaktig och vilseledande publicitet om enheten” för nedgången i Essure-försäljningen. Förra året, Essure förbjöds i Brasilien, Finland och Storbritannien Även om inga officiella åtgärder har vidtagits här hemma, GOP-kongressledamot Michael Fitzpatrick av Pennsylvania har varit spearhead en strid för att få Essures premarket godkännandestatus (beviljad av FDA i 2005) återkallades och enheten togs bort från marknaden.

När det gäller doktor Basinsky insisterar hon på att Bayers generösa betalningar till henne inte har haft någon betydelse för varför hon fortsätter att rekommendera Essure till sina patienter. "Jag kommer att säga att jag inte känner att det alls påverkade mig," sa hon till CNN. 

Hon kan "känna" så, men ett antal universitetsstudier har funnit bevis för motsatsen. Läkare är mer benägna att förskriva en produkt när tillverkarna erbjuder dem "betalningar" för att göra det. Låt oss bara kalla dessa "betalningar" vad de är: legaliserade mutor.