UK Investigation avslöjar 170,000 XNUMX patienter som lider av nässelkomplikationer | Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

UK-undersökningen avslöjar 170,000-patienter som lider av komplikationer från broskmask

Av cirka 570,000 2012 brittiska patienter som har genomgått bråckoperation sedan 170,000 kan så många som XNUMX XNUMX drabbas av komplikationer. Denna information kom ur en undersökande rapport från BBC, som också publicerades nyligen i British Medical Journal

Vad som är mer alarmerande är dock att nätoperationer har använts för att behandla brok i över 20 år - vilket tyder på att antalet personer som drabbas kan vara mycket högre. Dessa patienter lever nu med förhållanden som gör det omöjligt för dem att leva ett normalt liv. Tusentals rättegångar är väntande mot brodernätverkstillverkarna.

Situationen har fått det brittiska parlamentet att inleda sin egen utredning om ärendet. En medlem, Owen Smith från Labour Party, sa till BBC att det kan visa sig vara en annan stor skandal. Han kritiserade Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency (MHRA) (Storbritanniens motsvarighet till FDA) för sin underlåtenhet att agera såväl som masktillverkare, som inte är skyldiga att övervaka deras produkters prestanda när de har sålts. Owens säger, ”Det återspeglar det felaktiga systemet vi har på plats. Antingen måste tillsynsmyndigheterna eller tillverkarna följa upp problemen. ” Han tillägger, "Företag måste i slutändan ta ett visst ansvar för detta."

Landets nationella hälsovårdstjänst har också tagit eld för att den inte har en konsekvent policy för behandling och uppföljning av bråckpatienter. Under tiden fortsätter MHRA att stödja och försvara användningen av nätet. En företrädare sa till BBC att de "inte hade några bevis som skulle leda oss att ändra vår inställning till kirurgiskt nät för bråckreparationer eller andra kirurgiska ingrepp" och insisterade på att "beslutet att använda nät skulle göras mellan patient och läkare, med erkännande fördelarna och riskerna. ” Royal College of Surgeons är också stadig i sin ståndpunkt att kirurgiskt nät är det "mest effektiva sättet" att behandla en bråck.

En framstående bråckexpert är inte ense. Dr Ulrike Muschaweck är grundare och överkirurg för Hernia Center i München, Tyskland. En erkänd auktoritet för bråck, Dr Muschaweck har aldrig använt kirurgiskt nät utan väljer istället en suturteknik med patientens egna vävnader. Hon konstaterar dock att de tekniker hon använder försvinner eftersom de sällan lärs ut längre i medicinska skolor. Hon har ändå framgångsrikt tagit bort bråckmaskor från 3,000 patienter som lider av försvagande smärta - alla utom två har gjort fullständiga, smärtfria återhämtningar.

Tyvärr har denna lättnad ett pris - £ 25,000 (nästan $ 33,000 USD). Priset inkluderar den första avlägsnandet av nätet, revisionskirurgi för att reparera bråck och pågående medicinsk övervakning efteråt.

Det är inte första gången brittiska patienter har gått denna väg. Förra året, en grupp aktivister, ledd av  Dr Sohier ("Suzy") Elneil, kämpade framgångsrikt för att stoppa användningen av bäckennät av NHS-kirurger. Dr Elneil var bland de första som inse över två decennier sedan att kirurgiskt nät skulle leda till allvarliga komplikationer. Tyvärr ignorerades hennes oro i stor utsträckning tills problemet blev en fullständig kris.

Kirurger i Storbritannien, USA, Kanada och Australien ljuder idag igen i larm - och än en gång ignoreras deras bekymmer av tillsynsmyndigheter och administratörer som föredrar bekvämlighet och låga kostnader för patientsäkerheten - och deras företagshanterare i medicinsk utrustning industri, som oundvikligen sätter vinster över människor.