De potentiella farorna med att behandla gikt med urinsyra | Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

De potentiella farorna med att behandla gikt med uloric

Uloric är ordinerad för behandling av gikt, en typ av artrit som drabbar mer än 8 miljoner amerikaner. Orsaken är förhöjda urinsyrehalten i blodet, vilket kan bero på nedsatt njurfunktion, genetiska faktorer och / eller kost. Det är mest vanligt hos dem som i första hand äter för mycket fett kött, konsumerar stora mängder alkohol och / eller är överviktiga (historiker föreslår att Henry VIII i England hade lider av tillståndet och det har varit känt sedan antiken som "sjukdomen av kungar”). När urinsyrahalten är för hög bildar den kristaller, vilka sedan deponeras i lederna och senorna, vilket orsakar periodiska uppblåsningar.

Uloric fungerar genom att inaktivera verkan av ett enzym som omvandlar vissa puriner i urinsyra. Förutom en förhöjd risk för hjärtinfarkt innefattar biverkningar av Uloric:

  1. artralgi (ledvärk)
  2. diarré
  3. förhöjda leverenzymer
  4. huvudvärk
  5. blödningen
  6. leversvikt
  7. rabdomyolys
  8. illamående
  9. hudutslag

Det har också visat sig att Uloric kan ha psykologiska effekter också. En fullständig förteckning över kända och misstänkta biverkningar av biverkningar finns på Uloriska biverkningar.

FDA utfärdade sin första säkerhetsvarning i november 2017 efter det att de preliminära resultaten av säkerhetsstudier efter marknaden bekräftade farorna med hjärt-kärlsjukdomar hos patienter som tog Uloric jämfört med dem som behandlades med allopurinol. Därefter beställdes Takeda att utföra ytterligare studier för att bestämma den exakta naturen av risker. I slutändan visade resultaten en ökad risk för dödliga hjärtattacker och stroke.

Under de senaste åren har ett växande antal skadeståndsansökningar lämnats in av personer som har drabbats av Uloric och hävdat att drogtillverkaren Takeda var medveten om de farliga biverkningarna och avsiktligt höll tillbaka denna information från patienter och medicinsk befolkning. Dessa påståenden var i centrum av a whistleblower rättegång arkiverad av en tidigare Takeda-anställd i 2010. Även om det rättegången ogillades I 2012 har relatören i fallet Dr Helen Ge försökt återuppliva klagomålet.