Jeffrey Epstein arresterad på grund av sexhandel - Fler högprofilerade arresteringar att följa? | Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

Jeffrey Epstein arresterad på sexhandeln avgifter - fler högprofil arrester att följa?

Miljardärfinansiären Jeffery Epstein, som redan är registrerad sexöverträdare, arresterades av New Yorks brottsbekämpning under helgen för påstås ha bedrivit sexhandel med minderåriga tjejer. Reportern som ursprungligen bröt historien har följt Epsteins olagliga aktiviteter under de senaste åren. Hon säger att ett betydande antal "kraftfulla och viktiga" människor kommer att utses till att ha varit inblandade innan det är över.

Julie K. Brown, som har rapporterat om Epsteins olagliga aktiviteter för Miami Herald under det senaste decenniet, dök upp MSNBC och sa, "Det här är väldigt kraftfulla människor ... det finns många namn som jag kunde se på dessa meddelandekuddar regelbundet som en del av bevisen." Enligt Brown innehöll dessa meddelandekuddar meddelanden för Epstein från män liksom kvinnor och informerade honom om att de bodde på ett specifikt hotell. "Varför gör du det, såvida du inte förväntar dig att han skickar en tjej för att besöka dig på ditt hotell?" Kommenterade Brown.

Epsteins karriär som sexhandeln exponerades först i 2005 när en kvinna kontaktade Palm Beach Police Department med påståenden att hennes 14-åriga styvdotter hade gått till Epsteins herrgård, där hon fick betalt för att strippa och ge honom en "massage." Det startade en undercover-utredning som fortsatte i nästan ett år. I slutändan identifierade FBI 36 mindreåriga flickor som hade utsatts för molestering vid Epsteins bostad under åren.

Som händer alltför ofta när det gäller rika och mäktiga vita män som bryter mot lagen var Epstein det beviljade en affär. Han begärde en skyldig grund till en anklagelse för att ha uppmanat en mindreårig prostituerad, gick med på att registrera sig som sexbrott och betalade restitution till offren som hade identifierats. Detta möjliggjorde i huvudsak en pervers och ett rovdjur att gå bort från anklagelser som skulle ha skickat någon av mindre nettoförmögenhet till fängelse för liv utan parole.

Till skillnad från de flesta sexbrottslingar som går i fängelse, Epstein tillbringade 13 månader i sin egen cell på Palm Beach County Stockade och fick gå till sitt kontor under dagen, ofta i mer än 12 timmar om dagen, 6 dagar per vecka. Under provet fick han lämna staten ombord på sin privata företagstråle.

Nu när Epstein är en påstådd recidivist, vad händer nu med honom? Kommer affären som tillät honom att gå bort från en livstidsdom att få stå? För närvarande är de federala åklagarna fortfarande benägna att koda Epstein. I en domstol som ingavs i Florida, där grunden avtalas av hans offer, erkände de amerikanska myndigheternas åklagare att flickorna som han drabbades ofullständigt delgav Epsteins avtal. De insisterar emellertid på att "... regeringen åtog sig sig till NPA [icke-åtalavtalet], och parterna har inte bestridit att Epstein följde dess bestämmelser."

Det är värt att notera att den amerikanska advokaten som förhandlade om Epsteins avtal om icke-åtal var R. Alexander Acosta, som för närvarande är arbetssekreterare under president Trump.

Det är också värt att notera att New York, där Epstein kommer att ställas inför anklagelser den här veckan, nyligen antog en lag som förlänger begränsningen av sexuella brott mot minderåriga. Den federala regeringen kan vara benägen mot mildhet när det gäller en rik vit man som råkar vara en vän till Trump. Men om Epstein skulle bevisas skyldig till dessa senaste anklagelser, kan staten New York äntligen hålla en privilegierad pedofil till svars - och han kan mycket väl dra några mycket viktiga människor med sig.