Att hjälpa offer för sexhandel med barn: Att känna till tecknen och vad man ska göra | Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

Hjälpa offer för barns sexhandel: Att veta tecknen och vad som ska göras

Om det finns något silverfodral till senaste uppenbarelser som involverar miljardär Jeffery Epstein påstådd återfall (han gick in i en "oskyldig" grund till de senaste avgifterna den senaste veckan), är det att den har ökat allmänhetens uppmärksamhet åt den pågående tragedin om sexhandel och slaveri av minderåriga.

Enligt statistik sammanställt av föresökningsgruppen Ark of Hope For Children, så många som 300,000 personer under 18 ålder lockas antingen eller tvingas till kommersiell sexhandel i USA varje år. Många av dessa offren tas med utanför landet. Amerikanskfödda barn - främst runaways eller hbt-ungdomar som har blivit avvisade av sina familjer - är också i riskzonen. De kan ha någon etnisk eller socioekonomisk bakgrund och representerar alla regioner i landet.

Frågan för resten av oss är vad vi som berörda medborgare kan göra för att rädda dessa offer. Det första steget är att känna igen tecknen på att en minderårig utnyttjas sexuellt. Ibland kan tecknen vara uppenbara. Du kan till exempel se en provocerande klädd ung flicka komma in i en dyr bil eller lastbil på en allmän gata eller lastbilstopp - i vilket fall bör du försöka få ett licensnummer eller ta ett foto och ringa till brottsbekämpning.

Ofta är dock indikationerna inte lika tydliga. Du kanske märker ett barn i ditt liv som ofta åtföljs av en vuxen som verkar kontrollera och inte bete sig som en kärleksfull förälder eller vårdnadshavare bör. Ett annat tecken kan vara blåmärken och ett okommunikativt, rädsla sätt. Barnmissbruksexpert Marci Hamilton, grundare av BARN USA, beskriver det som "Ett barn som bara ser ner och är tydligt under kontroll av någon yttre kraft."

Om du är förälder, var uppmärksam på ditt barns akademiska prestationer. Ett plötsligt fall i betyg eller svik kan vara tecken på att något pågår. Andra varningsskyltar: dyra gåvor som verkar komma från ingenstans, eller innehav av hotellnycklar, droger eller alkohol. Det är viktigt att övervaka ditt barns användning av sociala medieplattformar, eftersom de ofta används för rekrytering.

Ett barn som utnyttjas kan också ha en tatuering - i huvudsak ett "märke" som identifierar henne (eller honom) som egenskapen till en sexhandelsring.

Om barnet i fråga är någon i ditt liv - en son, dotter, student eller medlem i en social organisation som en kyrklig ungdomsgrupp, idrottslag eller spejder - är det viktigt att trampa lätt när du närmar dig dem. Eliza Reock från Nationellt centrum för saknade och utnyttjade barn rekommenderar att berörda vuxna "... se till att det inte kommer över som" Du har problem "men" Jag är här för att hjälpa "."

Å andra sidan, om du märker en konstig ungdom i offentligheten som verkar vara exploaterad, varnar Reock för att försöka ingripa skulle kunna sätta barnet i större risk. Hon säger: "Vanligtvis om det är en hallikkontrollerad eller människokontrollerad situation, så övervakas det barnet." I ett sådant fall är den bästa åtgärden att ringa 911 omedelbart och låta brottsbekämpande hantera situationen.

Tänk på att om du är en lärare i skolan, präster, rådgivare eller speiderledare har de flesta stater det obligatoriska reporterlagar - vilket innebär att om du misstänker att ett barn utnyttjas eller missbrukas och misslyckas med att berätta för myndigheter, kan du hållas straffrättsligt ansvarig. I sådana fall är det bäst att fela på sidan med försiktighet.