Test av glyfosat försenat när Bayer söker bosättning | Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

Glyfosatförsök försenas när Bayer söker bosättning

Ett antal fall av glyfosatcancer som planerades att prövas under de kommande veckorna har skjutits upp när Bayer AG försöker nå en lösning med amerikanska klaganden, rapporterade Reuters denna vecka. Hjälp i processen är en framstående medling advokat Kenneth Feinberg, som är mest känd som arkitekten för 911 Victims Compensation Fund.

I ett uttalande sade en talsperson för Bayer också: ”Med förändringen i rättegångsschemat och inga prövningsdatum fastställda under resten av året kommer överklagandet av de tre slutförda rättegångarna att vara ett betydande fokus för rättegången under de kommande månaderna. ”Uttalandet hänvisar till tre fall som hörts i Kalifornien under det senaste året där juryerna bestämde att Bayer och dess företags föregångare, Monsanto, hade misslyckats i sin skyldighet att varna konsumenterna om den cancerframkallande karaktären av glyfosat, den aktiva ingrediensen i herbicidet Roundup.

Trots tre stora domar i domar mot företaget, nästan 20,000 väntande rättegångar och ett antal restriktioner och förbud mot användning av glyfosat runt om i världen, Bayer fortsätter att försvara glyfosat som "säkert när det används som använt." Bayer har allierade vid EPA, som har uteslutas att den inte kommer att godkänna cancervarningar på produkter som innehåller glyfosat.

Samtidigt fortsätter jordbrukarna att använda produkten och indikerar att de inte kommer att överge glyfosat snart. De flesta av dem anger lägre driftskostnader eftersom de fortsätter att spruta sina fält med Roundup. Detta är ett silverfoder för Bayer. Majoriteten av stämningarna över glyfosat har lämnats in av trädgårdsmästare och trädgårdsmästare, som endast står för en liten andel av marknaden för glyfosat.

Bayer- och glyfosatsupportrar säger att vetenskapen om glyfosat har varit otvetydig. Tidigare i år, a University of Washington-analys av glyfosatstudier visade att exponering för glyfosat kan öka risken för att utveckla icke-Hodgkins lymfom med över 40 procent. Världshälsoorganisationens internationella byrå för cancerforskning utfärdade sina egna slutsatser i 2015 för att fastställa att glyfosat var en "sannolik karcinogen för människa." Miljöarbetsgruppen har anklagade EPA för att ignorera annan vetenskaplig forskning som visar samband mellan glyfosat och cancer.

Det finns också bevis för att visa att Monsanto hade "inre hjälp" på EPA för att dölja de påstådda cancerriskerna för glyfosat. Som svar på dessa avgifter, Bayer meddelade i juni 2019 att det skulle vara "höja fältet i transparens, hållbarhet och engagemang", vilket lovar att släppa resultaten från alla grödssäkerhetsstudier och tydligt identifiera vilka som är självfinansierade.