Är protonpumpshämmare effektiva? | Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

Är Proton Pump-hämmare effektiva?

Protonpumpshämmare (PPI) som Prilosec (omeprazol) och Nexium (esomeprazol) har kopplats till många allvarliga biverkningar, allt från lunginflammation, osteoporos och njursten till hjärt-kärlsjukdom och cancer. Dessa mediciner har också varit inblandade i snabbare åldrande och demens, även om forskare har funnit motstridiga bevis på denna poäng.

För alla deras faror har PPI varit anses att vara det mest potenta läkemedlet som finns tillgängligt för att undertrycka syraproduktion. Vissa forskare ifrågasätter dock huruvida protonpumpshämmare till och med är en effektiv behandling.

Denna fråga togs upp i en ny studie publicerad i tidskriften Gastroenterologi. En forskargrupp vid Cedars-Sinai Center for Outlook Research and Education använde en befolkningsbaserad undersökning för att bestämma hur väl PPI: er fungerade för att behandla patienter med gastroesofageal refluxsjukdom (GERD, mer känd som "acid reflux"). De upptäckte att 40 procent av patienterna som genomgick behandling med PPI fortsatte att uppleva symtom. Över 30 procent rapporterade att ha upplevt symtom under de senaste sju dagarna. Av de som tog en PPI varje dag fortsatte mer än 54 procent att ha ”ihållande symtom.”

Forskarna noterade vissa trender. Patienter som mest troligt hade persistenta symtom på GERD var unga, kvinnliga och / eller spansktalande eller hade komorbiditeter såsom irritabelt tarmsyndrom eller Crohns sjukdom.

I april 2018, liknande forskning som involverar cirka 800,000 XNUMX patientjournaler i Sverige fann att långvarig användning av PPI kan orsaka matstrupscancer, en sjukdom som ironiskt nog är dessa läkemedel tänkt att förhindra.

GERD drabbar en av fem amerikaner - och 40 procent av dem behandlar sina tillstånd med PPI. Ändå fortsätter de flesta av dem att drabbas av symtom på sjukdomen. Mot bakgrund av forskning som kopplar PPI till allvarliga och till och med dödliga biverkningar har vissa hälso- och sjukvårdssystem antingen slutat rekommendera och leverera PPI helt eller är vidta åtgärder för att minska deras användning.

Frekvensen och hur lång tid dessa läkemedel tas, verkar vara avgörande för huruvida en patient får allvarliga biverkningar eller inte. PPI fungerar genom att permanent stänga av mekanismen i parietalceller som foder magen (protonpumpen) som genomför det sista steget i produktionen av magsyra. Patienter som tar PPI ibland under en kort tid (i allmänhet högst åtta veckor) tycks ha lite problem. Dessa mediciner är emellertid överskrivna och överanvända; vissa patienter tar dem dagligen i flera år.

Nu när ny forskning har ifrågasatt den totala effekten av PPI: er i fråga, återstår det att se om fler sjukvårdssystem kommer att börja omvärdera dessa mediciner eller inte.