Johnson & Johnsons vinnande rad slutar med $ 750 miljoner dom för käranden | Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

Johnson & Johnsons vinnande rad slutar med 750 miljoner dollar för domare

En juryn i Johnson & Johnsons hemstat New Jersey beordrade jättejukvården och kosmetiska produkter att betala straffskadestånd på 750 miljoner dollar i ett fall av mesoteliom i talk förra veckan. Domen kommer utöver $ 37 miljoner i kompensationsskador som tilldelats fyra käranden som hävdade att deras sjukdom orsakades av asbestförorenad talk.

Juryn nådde sin slutsats efter att ha hört två veckors bevis. Fallet representerar den femte förlusten för Johnson & Johnson, även om det rådde eller lyckades få domar upphävda vid överklagande i åtta andra fall. Ändå står företaget som en gång hävdade titeln "Mest betrodda varumärke i Amerika" fortfarande över 16,000 XNUMX ytterligare asbestcancerstämningar, varav en tredjedel har lämnats in det senaste året.

Enligt en rapport från FiercePharma, bevisen som presenterades vid rättegången inkluderade vittnesmål från Johnson & Johnson VD Alex Gorsky, som redan har varit under federala granskningar sedan publiceringen av ett explosivt Reuters Undersökningen under 2018. Förutom frågor om vad företaget visste om asbestföroreningar av talket, var Gorsky ifrågasatte också om en välbestämd aktiehandel som genomfördes strax före lanseringen av Reuters rapportera.

Gorsky har konsekvent försvarat J & J-produkter, men konstigt sagt "nej" till husunderkommittén för ekonomi och konsumentpolitik när han ombads att dyka upp och förklara varför han trodde att företagets talk var asbestfri. Hävdade att Gorsky var "ingen expert" i ämnet, och J&J erbjöd sig att skicka en forskare med bakgrund inom talkprovning istället.

Detta erbjudande avslogs.

Även om J&J har haft en hel del framgångar med att försvara sig från talkkrav, har framtida segrar hotats sedan testning av FDA i oktober avslöjade spår av asbest i ett antal flaskor. Senare körde J&J sina egna tester, som de hävdar misslyckades med att upptäcka någon asbest. Ändå stod FDA vid sina resultat och höll ett offentligt möte på talkprövning för kosmetika den 4 februarith.

Mesoteliom, en särskilt dödlig form av cancer som drabbar visceral foder som omger hjärtat, lungorna och andra inre organ, har bara två kända orsaker. En av dessa är strålningsexponering, som kan uppstå under behandling av andra cancerformer. Den andra orsaken är exponering för asbest, som står för över 80 procent av alla kända fall av mesoteliom.

Domare Ana Viscomi, som ordförande för den senaste rättegången, var tvungen att minska domen på 750 miljoner dollar till 186.5 miljoner dollar i enlighet med en lag i New Jersey som begränsade straffskador till fem gånger kompensationsskadorna.