Ansträngningar för att förbjuda smaksatt vapen och tobak på federal nivå går vidare Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

Ansträngningar att förbjuda smaksatt vape och tobak på federalt nivå rör sig framåt

Eftersom nyhetstäckningen av e-cigarettrelaterade sjukdomar har försvunnit i bakgrunden, tog det amerikanska representanthuset ett stort steg förra veckan genom att passera Ångra Epidemic Act of Youth Tobacco, som förbjuder all försäljning av smaksatt vape samt tobaksprodukter, nämligen mentolcigaretter. Emellertid har räkningen berörda afroamerikaner och medborgerliga grupper. Anledningen, enligt medlemmar av Congressional Black Caucus, är att mellan 85 och 90 procent av afroamerikanska tobaks- och vape-användare föredrar mentol - och tillämpning av lagen kan leda till överpolisering av svarta samhällen.

Forskning indikerar att menthol gör tobak betydligt mer beroendeframkallande. Samtidigt har tobaksföretagens reklam riktade afroamerikaner och andra minoriteter i åratal. Dessutom en rapport från 2011 publicerad i tidskriften Tobaksinducerade sjukdomar fann att rökare uppfattar mentolprodukter som ”mindre skadliga” - och de flesta cigarettreklam i minoritetskvarter har mentholmärken.

En betydande del av förbudet från den nuvarande administrationen inkluderade inte mentholprodukter.

Den nuvarande frågan om att förbjuda mentolprodukter har lett till en viss uppdelning bland afroamerikanska lagstiftare. Å ena sidan har Congress Bass Black Caucus ordförande Karen Bass (D-CA), som noterar hur tobaksföretag har riktat sig mot afroamerikanska rökare, varit en stark anhängare av förbudet. Hon berättade också Politico att rädsla för polisens nedbrytningar i minoritetsdelarna är överdrivna. "Jag tror att tobaksindustrin har skapat den myten, och de vet att vi är känsliga för allt som har att göra med överpolisering eller fängelse", sa hon.

Å andra sidan fruktar andra medlemmar av Black Caucus att ett mentholförbud skulle göra det lättare för brottsbekämpning att följa afroamerikaner, särskilt ungdomar. Representant GK Butterfield (D-NC), som beskriver mentolprodukter som ”låghängande frukt” för polisen, sade, ”Det är en felaktig och orättvis strategi att börja lösa problemet genom att rikta sig på mentholcigaretter som råkar användas oproportionerligt av en rasgrupp ”.

American Civil Liberties Union har uttryckt liknande oro. I ett brev till lagstiftare inkluderade ACLU ett uttalande av Gwendolyn Carr, mor till Eric Garner, som dog i polisens förvar efter polisen i New York arresterade honom för att ha sålt lösa cigaretter. Carr sa: "När du förbjuder en produkt som säljs mestadels i svarta samhällen, måste du ta hänsyn till verkligheten i vad som kommer att hända med samma samre överrepresenterade gemenskap i straffrättssystemet."

De som stöder förbudet, inklusive tidigare HHS-sekreterare Donna Shalala, skyller på cigarettföretag. "Det är de som har smittat det samhället", säger hon.