Skräpobligationer i en tid av en pandemi | Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

Skräpbindningar i en pandemins ålder

När marknaderna är nere lider högavkastningsfonder (slutna "skräp" -obligationer) mer än andra investeringsinstrument. Det är just det som händer idag.

Stängda fonder med hög avkastning (CEF), ibland kallad ”skräpfond”, handlar vanligtvis på börser, och därför driver utbud och efterfrågan vanligtvis sina priser. Eftersom vi upplever minskande förtroende och växande instabilitet på marknaderna tar CEF-skräpbondens nettotillgångar en allvarlig hit.

Marknaden som helhet har drabbats av en nedgång tack vare nedläggningar av koronavirus som skadat företag, nyarbetslösa arbetstagares ekonomiska belastningar och ett pågående oljeprisskrig som skapar ytterligare ekonomisk instabilitet genom att kollapsa oljepriserna. Men CEF-skräpobligationer har tagit största delen av skadan.

Förstå obligationer med hög avkastning (“skräp”)

Eftersom CEF-skräpobligationer är hävstångseffekter (vilket innebär att fonden använder ytterligare lånade pengar för att investera utöver investerarnas kapital) och ofta är illikvida (vilket innebär att de sällan kan handla, har de fallit snabbare än andra investeringar. fonderna fick en minskning på nästan dubbelt så mycket som den bredare marknaden med hög avkastning. Investerare blir alltmer bekymrade över risker och de kan inte tyckas skaka sig fria från sina CEF-skräpfonder snabbt nog.

När panik på marknaden orsakar en masskörning på dessa fonder blir det ännu svårare att hitta människor som är villiga att köpa dem, vilket resulterar i att de handlas till fel priser.

Hur en Pandemic-Rivna marknaden påverkar skräp

Under alla perioder med marknadsvolatilitet, ekonomiska fluktuationer, hög arbetslöshet, lågkonjunktur eller på annat sätt kämpar / misslyckas ekonomi, kan räntorna på CEF-skräp obligationer sjunka. För att vara tydlig om var USA står i den här bilden, The Washington Post rapporterade att antalet arbetslöshetsanspråk som gjordes under den första veckan i april nådde 6.6 miljoner - det var alla nya sökande. Förra veckans antal var 6.9 miljoner, föregående av 3.3 miljoner arbetslöshetskrav före det. Den nuvarande sammanfattningen av 26.5 miljoner medborgare lämnar in arbetslöshetsanspråk—Om bara några veckor — överträffar antalet arbetslösa under det stora depressionen — många gånger över.

Investerare bör också ta hänsyn till antalet företag som har tvingats slutna på grund av coronavirus-pandemin. Fyrtiosex stater stänger av icke-viktiga företag i ett försök att bromsa virusets spridning.  

För att komplettera blandningen har vi drabbats av säkerhetsskadorna i ett pågående oljepriskrig mellan Ryssland och Saudiarabien. Kampen har drivit oljeindustrin till en särskilt mörk och kämpar plats med en enorm ekonomisk inverkan på USA

Det är lätt att förstå varför så många investerare får panik.

Finansiella rådgivare och mäklare bör ha investerarnas rygg

Även om CEF-skräpobligationer kan återhämta sig när marknadsförtroende återvänder och NAV: s stabiliseras, kan ingen förutsäga när dessa faktorer kommer att spela. ”Titta under tiden på stämplet från obligationer. Var den första flyttaren och inte den sista, ”varnar en analytiker från Yield Hunting Alternative Income Investments i en artikel skriven för Seeking Alpha.

Mäklare och finansiella rådgivare är medvetna om de höga riskerna som är förknippade med CEF-skräppobligationer. För många människor fungerar denna typ av investering med deras ekonomiska hälsa, mål och strategiska villighet att ta på sig risken för en skräpobligation i utbyte mot den potentiellt höga avkastning den kan ge.

Finansiella rådgivare har dock en juridisk skyldighet och etisk skyldighet att matcha sina kunder med investeringar som inte bara har sina ekonomiska mål utan också deras förmåga att ta risk. De Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) beskriver reglerna för lämplighet (FINRA regel 2090) som mäklare måste hänvisa till och följa innan de rekommenderar investeringar till sina kunder. För att tillfredsställa FINRAs definition av en lämplig investering måste den finansiella rådgivaren eller mäklaren överväga sin kund:

  1. Ålder
  2. Andra investeringar
  3. Ekonomiska behov och situation (årlig inkomst, likvida medel)
  4. Skattestatus
  5. Investeringsmål
  6. Investeringsupplevelse
  7. Tidsförväntningar för att nå sina investeringsmål
  8. Behov av att konvertera investeringar till kontanter utan att drabbas av en förlust (likviditet)
  9. Risktolerans (villighet och förmåga att förlora sina investeringar i utbyte mot högre potentiell avkastning)

När finansiella rådgivare och mäklare avviker från denna checklista och rekommenderar olämpliga investeringar, riskerar de sina kunder att drabbas av betydande förluster.

 

Vi kan hjälpa till att återhämta dina förluster

Vår advokatbyrå har funnits i mer än 65 år, och är erkänd som en av de främsta advokatbyråerna i USA. Baserat på advokatbyråns domar och uppgörelser som överstiger $ 4 miljarder, är våra värdepappersbedrägerier som är skyldiga att begära rättvisa för offren för investeringsbedrägerier och missförhållanden.

Ledd av advokat Peter Mougey, den tidigare presidenten i den nationella värdepappersfältet PIABA, vår värdepappers- och affärsavdelningsavdelning har representerat mer än 1,500-investeringsbedrägeri över hela landet i stats- och federal domstol och värdepappersindustrins skiljeförfarande.

Att kontakta oss för en gratis konfidentiellt samråd, kan du ringa oss på (+ 800) 277-1193 XNUMX XNUMX. Du kan också begära en gratis privat och konfidentiell utvärdering genom att klicka på Gratis och konfidentiell konsultation. Din förfrågan kommer omedelbart att granskas av en av våra advokater som hanterar ditt specifika typfall.

 
 

MEDEL:

https://finance.yahoo.com/news/high-yield-u-bonds-suffer-164045672.html

https://www.investopedia.com/ask/answers/111714/whats-difference-between-levered-and-unlevered-free-cash-flow.asp

https://www.marketwatch.com/story/looking-for-retirement-income-you-may-find-it-in-closed-end-funds-2020-02-24

https://www.etfstream.com/feature/10714_panic-sell-off-shows-limitations-of-junk-bond-etfs/

https://www.reuters.com/article/usa-funds-highyield/u-s-closed-end-high-yield-bond-funds-fall-idUSL1N2B41LM

https://www.investopedia.com/terms/j/junkbond.asp

https://www.investopedia.com/terms/j/junkbond.asp

https://seekingalpha.com/article/4333810-why-closed-end-bond-fund-navs-are-down-much