Advokatbyrån Levin Papantonio hjälper till att leda kampen för överlevande av människohandel Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

Levin Papantonio advokatbyrå hjälper till att leda kampen för överlevande av människohandel

Advokatbyrån Levin Papantonio är en del av ett team av advokatbyråer som leder upp tvister för att hålla hotell och andra företag ansvariga för sin roll i att underlätta människohandel.

Även om deras första begäran om att centralisera tvisten avslogs av USA: s rättsliga panel för multidistriktstvister (JPMDL), fortsätter förespråkare för överlevande att fortsätta i olika jurisdiktioner i hela landet som kämpar för rättigheterna för kvinnor och barn som handlas med hotellfastigheter och av hotellmärken som gör att missbruket kan fortsätta i flera år.

Advokater för kärandena, vuxna och mindreåriga kvinnor från hela landet, säger att det finns en gemensam tråd, och det är hotellbranschens avsiktliga och upprepade vägran att ge uppdrag mot människohandel på deras fastigheter. Hotellmärken säger att de inte har någon kontroll över vad deras lokala varumärkesegenskaper gör, men ändå påpekar kärandena att även om många märkesegenskaper kan fungera under olika ägare och platser, har hotellmärken alla misslyckats med att "mandatutbildning och intern policy för att bekämpa människohandel."

Detta misslyckande kvarstår trots år av offentliga kampanjer som har skickats av hotellvarumärken som hävdar att de var socialt ansvariga och efter ansträngningar som hotellbranschen anförde för att förhindra människohandel, där det i verkligheten inte vidtog några verkliga åtgärder.

Klagomålen väcktes mot stora hotellmärken som Hilton, Wyndham, Days Inn och andra märken som ignorerade uppenbara tecken på människohandel med deras egenskaper. I stället säger klagandena att dessa hotell valde att bedriva vinst istället för att göra enhetliga policy- och säkerhetsförändringar som kunde ha förhindrat dem från att bli våldtagen, fängslade och missbrukats på sina hotell.

Nationellt centrum för sexuell exploatering (https://endsexualexploitation.org/) har anslutit sig till Levin Papantonio-företagets lagliga kamp för att stödja kärandes påståenden om att hotellbranschen möjliggör och drar nytta av ryggen hos kvinnor och barn genom att vara värd för sexhandel och prostitution på deras fastigheter. Nationalcentret ser på människohandel - att köpa och sälja människor för kommersiell sex genom ”våld, bedrägeri och tvång” - som modern slaveri, en kränkning av de mänskliga rättigheterna.

NCOSE anslöt sig till rättstvisterna eftersom de ser att konsolidera ärenden om sexhandel som en banbrytande juridisk strategi som överensstämmer med organisationens uppdrag att hålla företag ansvariga för att bidra till exploatering. Dessutom stöder Levin Papantonio arbetet i flera förespråkningsgrupper, inklusive World Without Exploitation (https://www.worldwithoutexploitation.org), som syftar till att få slut på modern slaveri genom utbildning och uppsökande för att ge hjälp och resurser för offren.

Det har gjorts goda framsteg när det gäller att hålla företag ansvariga för vinsten från människohandel, eftersom flera nyligen avgjorda beslut har gjort det möjligt för en del av dessa företag att gå vidare. Juridiska förespråkare för överlevande förväntar sig att mer framsteg kommer med utbildning och fortsatta rättsliga åtgärder för att hålla hotell och andra företag ansvariga för sin roll i att underlätta människohandel och dra nytta av offrens rygg.

Läs mer: Fall med människohandel gör rubriker

Som ledare i denna revolutionära rättstvist citeras företaget Levin Papantonio i ett antal nya artiklar som belyser denna oöverträffade rättstvist och ansträngningarna att hålla hotellbranschen ansvarig för att tjäna överlevande som handlas med sina egendomar.

https://www.wsj.com/articles/lawsuits-accuse-big-hotel-chains-of-allowing-sex-trafficking-11583317800

https://therealdeal.com/2020/03/04/major-hotel-chains-named-in-sex-trafficking-lawsuits/

https://www.oregonlive.com/crime/2019/12/woman-accuses-hotel-chains-in-or-and-wa-of-failing-to-intervene-or-prevent-her-from-being-sex-trafficked.html