Tre jurisdiktioner reglerar påståenden mot hotellindustrin kan gå framåt Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

Tre jurisdiktioner reglerar krav mot hotellbranschen kan gå vidare

Det görs goda framsteg när det gäller att hålla företag ansvariga för att vinsten med människohandel. I december 2019 avgav den första klaganden mot ett hotell eller ett motell för sin roll i ett människohandel med Massachusetts-motellet där hon hölls i fångenskap. Den överlevande i detta fall berättade för media att fallet handlade mer om ansvarsskyldighet eftersom anställda på motellet såg henne i nöd och hjälpte henne inte.

De senaste domarna avkunnades i april 2020. I USA: s distriktsdomstol Western District of Washington rekommenderade domaren att domstolen nekar förslag som inkom av Wyndham Hotels & Resorts och webbplatsen för reklam på webben, Craigslist, för att avslå en talan som väckts av en överlevande av människohandel.

Käranden i detta fall förföljer rättsliga åtgärder mot företagen och hävdar att Craigslist och Wyndham är ansvariga eftersom hennes människohandlare annonserade henne på Craigslist-webbplatsen när hon var 12 år och hon hölls på ett hotell som ägs av Wyndham. Domstolen förnekade Craigslist och Wyndhams förslag att avvisa ärendet och tillåter talan att stå emot företagen för att underlätta människohandel.

Även i april 2020 gjorde en överlevande av människohandel framsteg i sitt ärende mot Marriott för att ha blivit ögat för misshandlingen och missbruket som hon lidit på en hotellfastighet. I USA: s tingsrätt för det östra distriktet Pennsylvania gav domstolen både del av och förnekade en del av företagets förslag att avslå ärendet.

Medan domstolen gick med på att käranden inte övertygade dem om att Marriott kände till att sexhandeln utsatts för henne, samtyckte domstolen till att hon tillräckligt argumenterade för "specifika fakta från vilka vi rimligen kan dra slutsatsen att Marriott, enligt en verklig byråteori som är upptäckt, med kunskap gynnades av att delta i en våg som det borde ha känt som engagerat i hennes handel. ” Detta är allt kongressen kräver ett offer för att be.

Enligt Human Trafficking Institute fanns minst 25 nya ärenden in över hela landet mot hotell och Motell under 2019 enligt Traficking Victims Protection Act eller TVPA. Klagomålen har väckts mot stora hotellmärken som Hilton, Wyndham, Days Inn och andra varumärken, som ignorerade uppenbara tecken på människohandel med deras egenskaper. I stället säger klagandena att dessa hotell valde att bedriva vinster istället för att göra enhetliga policyändringar som kunde ha förhindrat dem från att bli våldtagen, fängslade och missbrukats på sina hotell.

Vårt Levin Papantonio advokatbyrå är en del av ett team av advokatbyråer som leder denna revolutionära tvist för att hålla hotell och andra företag ansvariga för att ha blivit ögonen för dessa brott. Medan man gör framsteg i dessa fall, görs det fortfarande mer framsteg och rättsliga förespråkare för överlevande säger att det kommer med utbildning och fortsatta rättsliga åtgärder för att hålla hotell och andra företag ansvariga för sin roll för att underlätta människohandel och tjäna på offrenas rygg.

Om du vill lära dig mer om dessa och människohandel som gör rubriker runt om i landet kan du läsa följande länkar:

https://katu.com/news/local/lawsuit-filed-in-portland-alleges-hotel-chains-ignored-signs-of-sex-trafficking

https://www.corvallisadvocate.com/2019/oregon-hotels-sued-for-turning-blind-eye-to-sex-trafficking/