Johnson & Johnson drar talkpulver från USA: s marknad | Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

Johnson & Johnson Pulls Talk Baby Powder från den amerikanska marknaden

Sedan början av 1900-talet har Johnson & Johnson stolt annonserat sitt Johnsons babypulver som "Bäst för barnet - Bäst för dig." Även om det massiva, multinationella företaget fortsätter att stå fast vid detta meddelande, har det äntligen medgivit andra som inte håller med att avbryta försäljningen av sitt talkbaserade babypulver i Nordamerika.

Företaget kommer att tillåta befintliga butiksinventar av talkpulver att sälja vad de har på lager, och cornstarch-versionen av produkten kommer att förbli i Johnson's Baby-produktlinjen. Distributionen av det talkbaserade pulvret kommer att fortsätta på andra marknader över hela världen.  

I ett pressmeddelande den 19 maj, Johnson & Johnson gjorde tillkännagivandet och tillskrev beslutet till minskande efterfrågan "drivs av felinformation kring produktens säkerhet och en ständig spärr av reklam för tvister."

Forskning som länkar talkbaserat babypulver till äggstockscancer

Talk är ett mjukt mineral som bryts från samma områden där asbest bryts. Asbest är ett känt cancerframkallande ämne och har länge kopplats till lungcancer och mesoteliom (grunden för hundratusentals rättegångar för asbesttillverkare). Eftersom de två mineralerna bryts så nära, är risken för kontaminering hög.

När tillverkare använder asbestförorenat talk i sina produkter utsätter de konsumenterna för en ökad risk för cancer. När det gäller talkbaserat babypulver har kvinnor visat en ökad sannolikhet för att utveckla äggstockscancer. Denna utveckling inträffar vanligtvis efter ofta användning av produkten, särskilt under längre tidsperioder.

Du har nu möjlighet American Association for Cancer Research studerade fall av äggstockscancer hos mer än 8,500 XNUMX kvinnor. De upptäckte att kvinnorna som ofta hade använt produkten visade en större risk att utveckla äggstockscancer.

Hur användning av talk-babypulver orsakar cancer

Du har nu möjlighet Epidemiologi journal publicerade en studie som visade att genom att damma ned könsområdet med talkpulver hoppade chansen att utveckla äggstockscancer med 33 procent. På grund av pulverets naturliga förmåga att absorbera fukt har kvinnor använt produkten för att fräscha sina könsområden.

Under dammprocessen kan partiklarna från pulvret färdas genom slidan och gå vidare till äggstockarna, där de fångas. Med tiden orsakar de instängda partiklarna inflammation som i slutändan genererar cancerceller.

Världshälsoorganisationens internationella byrå för cancerforskning svarade på volymerna av studier som utförts av talk genom att klassificera talkpulver på könsorganen som ett möjligt cancerframkallande medel för människor.

De protesterar för mycket

Johnson & Johnson fortsätter att försvara säkerheten för deras populära talkpulver, som utgör 5 procent av USA: s totala hälsovård. Företaget insisterar, som det har gjort i årtionden, att upptäckt av asbest i dess produkt kan hänföras till felaktig testning.

Men i december 2018, Reuters avslöjade sina resultat från djup forskning om tusentals Johnson & Johnson interna anteckningar, dokument och rapporter. Tydligen testade företagets talkbaserade pulverprodukter positivt för asbest på 2000-talet. Undersökningen avslöjade ytterligare företagets försök att få amerikanska tillsynsmyndigheter att inte störa sina vinster genom att införa gränser för asbest i talkbaserade produkter.

Vad det betyder

Vetenskaplig forskning har bevisat orsakselementet för oaktsamma oaktsamma rättegångar mot Johnson & Johnson. Reuters-forskningen stöder också argumentet för att inte varna konsumenterna om cancerriskerna med att använda deras produkter.

Även om företaget har lyckats överklaga vissa domstolsavgöranden till förmån för kärandena, måste det vara trött på att kasta bra pengar efter dåligt. I det avseendet kan vi räkna Johnson & Johnsons beslut att dra sina produkter i Nordamerika som en seger.

Nästa stopp, världen, och kompensera kvinnorna som har skadats av produkten.