Kan jag fortfarande leva på min pension i Coronavirus-eran? Fyra frågor att ställa din rådgivare nu! | Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

Kan jag fortfarande leva på min pension i Coronavirus-eran? Fyra frågor att ställa din rådgivare nu!

Om du gör uttag från ditt pensionskonto måste du ställa dig själv (och din rådgivare) några tuffa frågor - och ta en titt på siffrorna.

Ingen tvekan om det: Marknaden har haft ett brutalt par månader. Det är upprörande att kontrollera ditt pensionskonto och se att vissa sektorer är nere så mycket som 40-50 procent. Visst har några veckors uppsving varit ett välkommet paus - men är det nedåtgående trycket över?

Kommer en stor rebound? Pensionärer som förlitar sig på sina investeringar för inkomst kanske inte vill hänga med för att ta reda på det, säger Peter Mougey.

"Pensionärer som gör regelbundna uttag ur sin portfölj har specifika risker som yngre investerare inte behöver oroa sig för", säger Mougey, nationell värdepappers- och investeringsbedrägeri advokat med Pensacola, Floridas Levin, Papantonio, Thomas, Mitchell, Rafferty & Proctor, PA ”Om du är i den här kategorin vill du prata med din finansiella rådgivare just nu. Fortsätt inte blint framåt i hopp om att få tillbaka. Och lämna inte deras kontor förrän du är säker på att du förstår matematiken. ”

Mougey föreslår att du ställer följande frågor till din rådgivare.

1. Är min portfölj risk för dödsspiralen? (Visa mig matematiken!)

Uttag på en sjunkande marknad gör det svårt att komma tillbaka.

Låt oss titta på ett scenario där du tar ut mer än 4 procent per år från en portfölj som är $ 100,000 och tungt viktad till aktier. Just nu, på grund av koronavirusmarknaden, kan du vara nere på $ 80,000. Om du också tar ut $ 1,000 12 per månad, eller 75,000 procent sedan årets början, är det möjligt att dina livsbesparingar har minskat till XNUMX XNUMX $.

Om marknaden fortsätter sin gyration medan du gör $ 1,000 60,000 månatliga uttag till slutet av året kan din portfölj vara nära $ XNUMX XNUMX.

Nästa år, för att stödja detta uttag på $ 1,000 20 per månad, skulle din portfölj behöva returnera 100,000 procent. Detta är nästan omöjligt på lång sikt. För att återhämta sig till 50,000 80 $ och stödja uttaget skulle marknaden behöva studsa cirka 100,000 XNUMX $, eller nästan XNUMX procent, för att återgå till XNUMX XNUMX $. Om marknaden sjunker kan äldre, pensionerade investerare som gör regelbundna uttag hamna i ett djupt hål, säger Mougey.

"Den gyllene regeln att investera medan du tar uttag: Gå inte bakåt för att återhämta sig är omöjligt", säger Mougey. "Och för att undvika att gå bakåt kan du och din rådgivare behöva se upp för ett par röda flaggor."

2. Åker jag tillbaka för mycket? (Röd flagga 1)

Lägg först upp dina månatliga kontantbehov under hela året. Om ditt totala kontantbehov är mer än 4-5 procent drar du sannolikt ut för mycket.

Många finansiella rådgivare säger till pensionerade investerare att de kan lita på den genomsnittliga långsiktiga avkastningen på aktiemarknaden. Ofta är intervallet de litar på 10-12 procent. Detta är dåligt råd, säger Mougey.

"Jag har sett den förödelse som detta råd orsakar fler gånger än jag kan räkna med," säger han. ”En rådgivare kan säga, 'Varför arbeta när dina uttag är mer än du gör nu?' Den finansiella rådgivaren rekommenderar en portfölj med nästan alla aktier och högre riskobligationer för att stödja att ta utdelningar på denna nivå. Det är inte en fråga om detta råd kommer att sluta förstöra dina livssparande; det är en fråga om när.

"Den akademiska litteraturen och branschlitteraturen föreslår att portföljer bara kan hålla 4-5 procent på lång sikt", tillägger han. "Ju längre du kommer bort från 4 eller 5 procent, desto högre är risken att du är involverad i en dödsspiral som du aldrig kan återhämta dig från."

3. Är min portfölj för tungt viktad i aktier? (Röd flagga 2)

Om du är pensionerad och din portfölj är nästan alla aktier, aktiefonder och högavkastningsobligationer (ofta kallade skräpobligationer), utsätts du för för mycket volatilitet. Beviljas, aktieavkastningen är mycket högre än obligationer, men den extra avkastningen kommer med mycket högre risk.

Volatilitet som kommer med aktieportföljer, tillsammans med uttag, är ett katastrofrecept för pensionerade investerare. Helt enkelt har du inte 20 år på dig att låta medelvärdena jämna volatila avkastningar.

Sekvenseringen av aktieavkastningen är det som gör detta till ett spel med rysk roulette. Ja, avkastningen kan vara i genomsnitt 10-12 procent, men de är inte som en CD som betalar samma belopp varje år.

Till exempel kan aktier ha följande avkastning över fyra år: År 1: 15 procent, år 2: 27 procent, år 3: 5 procent, år 4: -10 procent. Detta kallas ofta ”sekvensen för avkastning”. Om de positiva tre åren kommer först kan pensionären ha en chans. Men om marknaden under det första pensionsåret sjunker med 10 procent och investeraren drar tillbaka 10 procent är chansen att återhämta sig låg. Avkastningssekvensen visar varför en pensionerad investerare inte kan lita på medelvärden.

4. Med tanke på dessa faktorer, ska jag tänka om min metod?

Ta tillfället i akt, när marknaden kryper tillbaka, för att avgöra:

  1. Oavsett om din uttagsgrad är på en hållbar 4-5
  2. Oavsett om din mix av aktier och obligationer är rätt.

Din tilldelning av placeringsobligationer bör vara ungefär din ålder. Om du till exempel är 70 ska du inte ha mer än 20-30 procent i lager.

"Färre aktier och fler obligationer av investeringsgrad kommer att minska volatiliteten, minimera skadesekvensen för aktiernas avkastning och låta dig njuta av pensionen utan att överdriva dina pengar", konstaterar Mougey.

Är det dags att balansera din portfölj igen? Bli "mager" och sluta ta uttag för ett tag? Gå till kontanter? Det beror på din situation, säger Mougey - ta bara beslutet medvetet och med båda ögonen öppna.

"Fortsätt inte bara göra det du gör och hoppas på det bästa", säger han. ”Det här är extraordinära tider, och hopp är aldrig en strategi. Inte heller är blindt förtroende för din rådgivare. Många är fantastiska, men andra inte. Se till att du är helt medveten om problemen och är engagerad i att fatta det bästa beslutet för ditt liv och din framtid. ”

Om författaren

Peter Mougey är partner i det Pensacola-baserade advokatbyrån Levin Papantonio och ordförande för företagets värdepappersavdelning. Han koncentrerar sin praxis inom områdena komplex rättstvister, finansiella tjänster, värdepappersrättstvister och visselpipa eller qui tam-rättstvister. Han förespråkar för investerarnas rättigheter som både tidigare president och styrelseledamot i den nationella värdepappersbarren, PIABA, som inrättades 1990 för att främja och skydda den offentliga sektorns intressen i värdepappers- och råvaror. Levin, Papantonio, Thomas, Mitchell, Rafferty & Proctor, PA., har funnits i mer än 65 år och är ett av de mest framgångsrika klagande advokatbyråerna i Amerika. Dess advokater hanterar fordringar i hela landet som omfattar receptbelagda läkemedel, medicinsk utrustning, defekta produkter, värdepapper och konsumentskydd.