Gör (aktiemarknaden) matematik: tre regler för pensionerade investerare | Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

Gör matematik (aktiemarknad): Tre regler för pensionerade investerare

Om du gör uttag från din pension konto, måste du förstå matematiken bakom din finansiella rådgivares strategi. Peter Mougey säger att du bör se till att de följer tre kritiska regler för matematik.

Pensionärer som regelbundet tar ut sin portfölj har specifika risker som yngre investerare inte behöver oroa sig för. Det är därför det är så viktigt att förstå matematiken bakom vad du gör - särskilt i en tid med marknadsurol som den vi är i nu.

"Om du är i den här kategorin vill du prata med din finansiella rådgivare just nu", säger Peter Mougey, nationell värdepappers- och investeringsbedrägeri med Pensacola, Floridas Levin, Papantonio, Thomas, Mitchell, Rafferty & Proctor, PA "Fortsätt inte blint framåt i hopp om att få tillbaka. Och lämna inte deras kontor förrän du är säker på att du förstår matematiken."

Regler för matematik för pensionärer

Här är tre "matematiska regler" som pensionärer ska ha i åtanke när de pratar med sina rådgivare:

Pensionärreglerna nr 1: På en sjunkande marknad kan tillbakadragande för mycket pengar leda till dödsspiralen.

Låt oss titta på ett scenario där du drar tillbaka mer än 4 procent per år från en portfölj som är $ 100,000 XNUMX och tungt vägt till lagren. Just nu på grund av coronavirus marknaden, kan du vara nere på $ 80,000. Om du också tar ut 1,000 12 USD per månad, eller 75,000 procent, sedan början av året, är det möjligt att dina livsbesparingar har sjunkit till 1,000 60,000 USD. Om marknaden fortsätter sin gyration medan du gör $ XNUMX XNUMX varje månad till slutet av året kan din portfölj vara nära $ XNUMX XNUMX.

Nästa år, för att stödja denna $ 1,000 per månad uttag, skulle din portfölj behöva returnera 20 procent. Detta är nästan omöjligt på lång sikt. För att återhämta sig till $ 100,000 50,000 och stödja uttag, skulle marknaden behöva studsa ungefär $ 80 100,000, eller nästan XNUMX procent, för att återgå till $ XNUMX XNUMX. Om marknaden minskar kan äldre, pensionerade investerare som gör regelbundet uttag befinna sig i det Mougey kallar dödsspiralen.

"Den gyllene regeln att investera medan du tar uttag: gå inte bakåt till den punkten att du går in i dödsspiralen och återhämtning är omöjligt," säger Mougey. "För att undvika detta kan du och din rådgivare behöva se upp för ett par röda flaggor."

# 2: Dra inte ut mer än 4 eller 5 procent (även i bästa tider).

Först ska du lägga till dina månatliga kontanta behov under hela året. Om ditt totala kontantbehov är mer än 4-5 procent drar du förmodligen tillbaka för mycket. Många finansiella rådgivare berättar pensionerade investerare att de kan lita på den genomsnittliga avkastningen på lång sikt på aktiemarknaden. Ofta är intervallet på 10-12 procent. Det här är dåliga råd, säger Mougey.

"Jag har sett den förödelse detta råd orsakar fler gånger än jag kan räkna," säger Mougey. "En rådgivare kan säga 'Varför jobba när dina uttag är mer än du gör nu?' Den finansiella rådgivaren rekommenderar en portfölj av nästan alla aktier och obligationer med högre risk för att stödja distribuering på denna nivå. Det handlar inte om if detta råd kommer i slutändan att förstöra dina livsbesparingar; det är en fråga om när.

"Den akademiska litteraturen och industrilitteraturen antyder att portföljer kan hålla endast 4-5 procent på lång sikt," tillägger han. "Ju längre du kommer bort från 4 eller 5 procent, desto högre är risken att du kommer att vara involverad i en dödsspiral som du aldrig någonsin kan återhämta dig från."

# 3: Aktier är en ung persons spel (för många lager = för mycket volatilitet).

Om du är pensionerad och din portfölj är nästan alla aktier, aktiefonder och högräntor (ofta kallade skräpobligationer) utsätts du för mycket volatilitet. Visstillfallet är att avkastningen är mycket högre än obligationer, men tilläggsavkastningen har mycket högre risk. Volatilitet som medföljer aktieportföljer, tillsammans med uttag, är ett recept för katastrof för pensionerade investerare. Helt enkelt har du inte 20 år för att tillåta medelvärdena att jämföra flyktiga aktieavkastningar.

Sekvensering av avkastning på aktier är det som gör detta till ett spel med rysk roulette. Ja, lageravkastningen kan vara i genomsnitt 10-12 procent, men de är inte som en CD som betalar samma belopp varje år. Till exempel kan aktier ha följande avkastning under fyra år: År 1: 15 procent, År 2: 27 procent, År 3: 5 procent, År 4: -10 procent. Detta kallas ofta "retursekvensen." Om de positiva tre åren kommer först kan pensionären ha en chans. Men om under det första pensioneringsåret sjunker marknaden 10 procent och investeraren drar sig tillbaka 10 procent är chanserna för återhämtning låg. Avkastningssekvensen visar varför en pensionerad investerare inte kan lita på medelvärden.

Din allokering av investeringsklass bör handla om din ålder, säger Mougey. Till exempel, om du är 70, bör du inte ha mer än 20-30 procent i lager. Färre aktier och fler obligationer av investeringsgrad kommer att minska volatiliteten, minimera skadorna i avkastningen på aktier kan orsaka och gör att du kan njuta av pension utan att överskrida dina pengar.

Är det dags att balansera din portfölj? Blir "mager" och sluta ta uttag ett tag? Gå till kontanter? Det beror på din situation, säger Mougey - bara fatta beslutet medvetet och med båda ögonen öppna.

"Fortsätt inte bara göra det du gör och hoppas på det bästa", säger han. "Det här är extraordinära tider, och hopp är aldrig en strategi. Inte heller är blint förtroende för din rådgivare. Många är bra, men vissa är det inte. Se till att du är helt medveten om problemen och engagerar dig i att fatta det bästa beslutet för din livet och din framtid. ”

Peter Mougey är partner i det Pensacola-baserade advokatbyrån Levin Papantonio och ordförande för företagets värdepappersavdelning. Han koncentrerar sin praxis inom områdena komplex rättstvister, finansiella tjänster, värdepappersrättstvister och visselpipa eller qui tam-rättstvister.

Herr Mougey förespråkar för investerarnas rättigheter som både tidigare president och styrelseledamot i den nationella värdepappersbarren, PIABA, som inrättades 1990 för att främja och skydda den offentliga sektorns intressen i värdepappers- och råvaror. Mougey har tillbringat mycket av sin karriär på att jämna ut spelplanen för investerare. Han har föreslagit reformer för att bekämpa Wall Street-bedrägeri genom en ny tillsynsstandard i enlighet med Dodd-Frank Wall Street-reformen och konsumentskyddslagen. Han har också ledat kommunikationen med statliga och federala tillsynsmyndigheter för att säkerställa att investerarnas röster hörs.

Herr Mougey har representerat över 1,500 3,000 statliga, kommunala och institutionella enheter, såväl som stammens suveräna nationer, i rättstvister och skiljedom över hela världen. Dessutom har han representerat mer än XNUMX XNUMX enskilda bedrägeri i statliga och federala domstol och skiljedomar. Herr Mougey har erkänts som en ledande ledning inom och utanför rättssalen och uppmanas ofta att förenkla landets mest komplicerade ärenden.

Han har också varit ordförande i NASAA-kommittén, verkställande kommittén och FINRA: s förbättrande arbetsgrupp. För närvarande tjänar Mr. Mougey på PIABA Foundation som är ansvarig för att utbilda investerare i samarbete med SEC. Som erkännande av sitt långsiktiga och långvariga engagemang för att främja investerarnas intressen, fick han PIABA Lifetime Distinguished Service Award från sina kamrater.

Levin, Papantonio, Thomas, Mitchell, Rafferty & Proctor, PA, har funnits i mer än 65 år. Det är ett av de mest framgångsrika klagandeföretagen i Amerika. Dess advokater hanterar fordringar i hela landet som omfattar receptbelagda läkemedel, medicinsk utrustning, defekta produkter, värdepapper och konsumentskydd.

Baserat på advokatföretagens domar och förlikningar som överstiger 4 miljarder dollar, är dess advokater för värdepappersbedrägeri förpliktade att söka rättvisa för offren för investeringsbedrägeri och missförstånd. Ledd av advokat Peter Mougey, den tidigare presidenten för den nationella värdepappersbarren PIABA, har avdelningen för värdepapper och företagsskadestånd representerat mer än 1,500 investeringsbedrägeri över hela landet i statliga och federala domstolar och värdepappersindustrins skiljedom.

För mer information, besök www.levinlaw.com.