Är det dags för ett andra yttrande om din portfölj? | Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

Är det dags för ett andra yttrande om din portfölj?

Marknaden har varit extremt flyktig den senaste tiden. Med coronavirus som fortfarande förgör kaos, ekonomiska upp- och nedgångar och ett val i horisonten kommer det inte troligt att förändras någon tid snart. Om du är pensionerad eller närmar dig pension, säger investerarnas rättighetsföreträdare Peter Mougey att du kanske vill titta på a) vad som händer med dina resultat och b) sammansättningen av din portfölj.

"Om du är nära pensionsåldern bör din portfölj inte vara upp eller ner mer än 10 procent i år", hävdar Mougey, en nationell advokat för värdepappers- och investeringsbedrägerier i Pensacola, Floridas Levin, Papantonio, Thomas, Mitchell, Rafferty & Proctor, PA "Om det är så har du fel mix av investeringsprodukter och behöver söka en andra åsikt."

Volatilitet mäts vanligtvis genom en formel som kallas standardavvikelse. Så här mäter investerare och finansiella rådgivare volatilitet och hjälper till att väga risken kontra avkastning på en investering eller en investeringsstrategi. I ett nötskal, ju högre standardavvikelsen, desto större flyktighet.

De vid eller nära pensionering klarar inte mycket volatilitet. Det beror på att när din portfölj sjunker för lågt kan dina regelbundna uttag snabbt överstiga avkastningen. Du hamnar i det Mougey kallar "dödsspiralen", där din portfölj blir så nedsatt att den aldrig kan återhämta sig.

Här är den sista raden: Om din portfölj har flyttat mer än 10 procent i båda riktningarna i år, vänta inte ett ögonblick längre, säger Mougey. Antingen be din nuvarande rådgivare om att gå igenom din portfölj eller gå till en annan för en andra åsikt. 

Vanligtvis kommer det andra yttrandet att analysera din tillgångsfördelning, vikten som ges till aktier, obligationer och kontanter med tanke på din ålder och pensionsplaner, den historiska standardavvikelsen för din portfölj, hur väl diversifierade dina värdepapper är i olika branscher, geografisk diversifiering, oavsett om du är diversifierad bland små, medelstora och stora företag och den övergripande risken för din investeringsstrategi. Finansiella rådgivare är skyldiga att endast erbjuda värdepapper som är lämpliga för din ålder och anställningsstatus, hävdar Mougey.

 Men tillbaka till volatilitet: Om du inte är väl insatt i investeringsprodukter, här är en snabb grundare på några olika typer och hur flyktiga de är:

Aktier har högre standardavvikelse / volatilitet än obligationer i investeringsklass. Bara en snabb definition av var och en:

STOCKS: När du köper en stamaktie köper du en del av ägandet i ett visst företag, till exempel Facebook eller McDonald's. Ägarandelar betraktas som tillgångar och delar i företagets vinster / förluster. Aktievärden går upp och ner baserat på daglig marknadshandel. Dessutom betalar vissa aktier utdelning, en utbetalning till investeraren av antingen kontanter eller ytterligare aktier i företagets aktie, regelbundet. I händelse av konkurs betalas aktieägare efter obligationsinvesterare. SKULDER: Det här är lån till ett företag som betalar ränta. När du köper en obligation liknar det att låna pengar till den enhet som emitterar obligationen under en förutbestämd tid, för en förväntad avkastning, kallad ränta eller avkastning. Företag, kommuner, federala myndigheter och stater är emittenter av obligationer. Obligationsutgivare använder investeringskapitalet de samlar in för att finansiera projekt som vägar, broar, byggnader eller annan infrastruktur. Obligationsinnehavare betraktas som emittenters skuldebrev. När en obligation förfaller, eller när tiden är ute, kan i teorin i teorin avstå från obligationen för avkastningen på sin huvudsakligen investerade kapital. (Se nästa kula.)

Skräppobligationer (AKA hög avkastning) har högre standardavvikelse / volatilitet än obligationer i investeringsklass och rör sig vanligtvis upp och ner i nära takt med aktier. Som ett resultat ger de ofta inte skyddet mot aktievolatilitet som obligationer i investeringsklass gör.

Alla obligationer värderas av kreditvärderingsinstitut. De ger ett betyg som AAA, BBB ner till BBB- vilket är det lägsta värdet för en viss obligation eller emittent. Obligationer som klassas BB + ned till D betraktas som icke-investeringsklass och benämns ofta obligationer med hög avkastning eller "skräp". De tenderar att vara mer spekulativa. Lita dock inte för hårt på betyg, eftersom de ofta rör sig upp eller ner endast efter stora prisjusteringar, inte förut.

"Icke-placeringsobligationer tenderar att betala en högre avkastning eller ränta till investeraren för att ta större risk", förklarar Mougey. "Dessa obligationer är mer volatila och utsätts för mer ränte- och fallissemangs- och värderingsfluktuationer än en obligationsränta."

Internationella lager har högre standardavvikelse / volatilitet än amerikanska lager. "När man investerar i internationella aktier eller utländska tillväxtmarknader tenderar riskerna att vara högre, även om åsikter varierar om hur stor andel av exponeringen som ska vara på den utländska marknaden," säger Mougey. "Generellt lägger internationella aktier till andra riskelement som skatter, valutakurser, politik och handelspolitik."

Små amerikanska aktier har högre standardavvikelse / volatilitet än amerikanska lager. Ett litet företagsaktie - eller som industrin definierar dem, har små företag - ett mindre börsvärde än stora eller medelstora företag. (Marknadsvärde är helt enkelt marknadsvärdet på företagets utestående aktier.) Exempelvis har stora företag ett marknadsvärde på 10 miljarder dollar och högre, medan småkapitalaktier vanligtvis definieras som mindre än 2 miljarder dollar ner till 300 miljoner dollar.

"Small-cap-aktier kan ge investerare mer utrymme för snabbare tillväxt än stora eller mid-cap-aktier, men de tenderar att vara yngre eller obevisade företag", säger Mougey. "Därför har dessa företag en högre standardavvikelse eller är mer flyktiga än de flesta stora eller medelstora lager. Under en ekonomisk nedgång är småkapitalaktier också mer sårbara för ekonomiska utmaningar eftersom de kanske inte har resurser att hålla ut över långsiktigt."

Att hitta rätt blandning av dessa investeringar jämnar ut volatiliteten och minskar standardavvikelsen utan att offra avkastningen, säger Mougey. Och etiska rådgivare kommer inte att placera investerare i en position där de utsätts för extrema upp- och nedgångar.

"Om du är pensionerad, eller nära det, bör marknadsvolatilitet inte väcka dig på natten och oroa dig för stora svängningar i dina livsbesparingar," säger han. "Tveka aldrig att söka en andra åsikt.

"Lämna inte rådgivarens kontor förrän du förstår hur produkterna du köper fungerar," tillägger han. "När du investerar är det bara smart att ha en god kunskap om grunderna. De flesta behöver vägledning, men det är inget ersättare för att göra välgrundade val."

# # #

Peter Mougey är partner i det Pensacola-baserade advokatbyrån Levin Papantonio och ordförande för företagets värdepappersavdelning. Han koncentrerar sin praxis inom områdena komplex rättstvister, finansiella tjänster, värdepappersrättstvister och visselpipa eller qui tam-rättstvister.

Herr Mougey förespråkar för investerarnas rättigheter som både tidigare president och styrelseledamot i den nationella värdepappersbarren, PIABA, som inrättades 1990 för att främja och skydda den offentliga sektorns intressen för värdepappers- och råvaror. Mougey har tillbringat mycket av sin karriär på att jämna ut spelplanen för investerare. Han har föreslagit reformer för att bekämpa Wall Street-bedrägeri genom en ny tillsynsstandard i enlighet med Dodd-Frank Wall Street-reformen och konsumentskyddslagen. Han har också ledat kommunikationen med statliga och federala tillsynsmyndigheter för att säkerställa att investerarnas röster hörs. Herr Mougey har representerat över 1,500 3,000 statliga, kommunala och institutionella enheter, såväl som stammens suveräna nationer, i rättstvister och skiljedom över hela världen. Dessutom har han representerat mer än XNUMX XNUMX enskilda bedrägeri i statliga och federala domstol och skiljedomar. Herr Mougey har erkänts som en ledande ledning inom och utanför rättssalen och uppmanas ofta att förenkla landets mest komplicerade ärenden.

 

Han har också varit ordförande i NASAA-kommittén, verkställande kommittén och FINRA: s förbättrande arbetsgrupp. För närvarande tjänar Mr. Mougey på PIABA Foundation som är ansvarig för att utbilda investerare i samarbete med SEC. Som erkännande av sitt långsiktiga och långvariga engagemang för att främja investerarnas intressen, fick han PIABA Lifetime Distinguished Service Award från sina kamrater. 

Levin, Papantonio, Thomas, Mitchell, Rafferty & Proctor, PA, har funnits i mer än 65 år. Det är ett av de mest framgångsrika advokatbyråerna i Amerika. Dess advokater hanterar fordringar över hela landet som omfattar receptbelagda läkemedel, medicintekniska produkter, defekta produkter, värdepapper och konsumentskydd. Baserat på advokatbyråns domar och förlikningar som överstiger 4 miljarder dollar, har dess advokater för värdepappersbedrägeri åtagit sig att söka rättvisa för offren för investeringsbedrägerier och brott. Leds av advokat Peter Mougey, den tidigare presidenten för den nationella värdepappersbarren PIABA, har avdelningen för värdepapper och företagsskadestånd representerat mer än 1,500 investeringsbedrägeri över hela landet i statliga och federala domstolar och värdepappersindustrins skiljedom.

För mer information, besök www.levinlaw.com.