FÖRHÅLLNING AV KOSTNADEN PÅ CORONAVIRUS-MARKNADEN Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

HÅLLA KALM I CORONAVIRUS-MARKNADEN

Att hålla lugn i corona~~POS=TRUNC Marknad: Åtta riktlinjer som hjälper dig att fatta smarta beslut (i alla åldrar)

Peter Mougey förklarar hur man kan undvika knä-ryck, rädsla-baserade reaktioner; hur du pratar med din ekonomiska rådgivare; och hur man fattar sunda beslut som passar dina unika omständigheter.

Marknaden har varit en vild resa på sistone, och som alla vilda åkattraktioner skapar den sin andel av frynade nerver. Från början av februari till mitten av mars ökade Volatility Index (VIX) - även känt som "Fear Index" med över 500 procent. Sedan minskade det mer än hälften. Även nu studsar det överallt. Vad detta betyder är rädsla bakom många människors ekonomiska beslut. Det är aldrig ett bra ställe att vara, säger investerarerättighetsförespråkare Peter J. Mougey.

"Rädseldrivna beslut är sällan bra beslut, och de har sällan gynnsamma resultat", säger Mougey. "Den bästa strategin i en tid med förhöjd rädsla är att lugna ner, undvika knä-ryck reaktioner och bli utbildad om hur marknaden fungerar. Och det innebär att du har en sund relation med en finansiell rådgivare som har dina bästa intressen på hjärta."

Mougey är en nationell advokat för värdepappers- och investeringsbedrägerier i Pensacola, Floridas Levin, Papantonio, Thomas, Mitchell, Rafferty & Proctor, PA. Han är en förespråkare för småföretagare och "Main Street-investerare" som har arbetat hårt hela sitt liv och räddat religiöst, bara för att förlora allt på grund av dåliga råd.

Vad han har lärt sig och sett genom åren har inte bara gett honom en passion för att försvara dessa människor i det rättsliga systemet utan också ett solid grepp om uppmätta, vanliga investeringsmetoder.

Vad gör man på den flyktiga marknaden för Coronavirus?

Mougey erbjuder följande tips för alla som är oroliga för vad de ska göra nästa (eller inte göra, i förekommande fall) på marknaden för flyktiga coronavirus:

Först bör du se till att både du och din finansiella rådgivare är fullt engagerade. Du har nästan säkert hört det från din rådgivare nu. Men är det bara ett massmeddelande som är tänkt att lugna dig, eller är de verkligen lutade in? Får du regelbundna statusuppdateringar? (Fullserviceföretag bör kontakta dig varje vecka eller två, särskilt om du är tung lagren eller använder hävstång.) Har du en solid förståelse för vad de rekommenderar och varför? Förstår du matematiken bakom deras råd? Mougey föreslår att ställa frågor som följande:

  1. Vilken procentandel av min portfölj är i aktier?
  2. Vilken procentandel är i obligationer?
  3. Om jag var i 50 procent aktier och 50 procent obligationer, hur mycket skulle min portfölj vara nere just nu?
  4. Hur överensstämmer mina resultat med breda marknadsindex som S&P 500 eller Barclays US Aggregate Bond Index?

"Prestandan i din portfölj bör följa resultatet av de breda marknadsindexen", säger Mougey. "De är bra riktmärken. Ju längre du avviker från de breda marknadsindexen, desto oftare behöver du prata med din rådgivare. Det är sant om du är 20 eller 70 år."

Allmänt börja din analys med hjälp av "åldersregeln" (och om du inte är det, förstå definitivt varför). I huvudsak betyder detta 100 minus din ålder bör vara i lager. Om du är 20 bör cirka 80 procent av din portfölj vara i aktier. Om du är 80 borde cirka 20 procent vara i lager. Denna enkla formel är en bra utgångspunkt för ditt samtal. För de flesta av oss är det inte för sent att få vår portfölj balanserad, hävdar Mougey.

"Det är faktiskt ganska enkelt: Aktier har högre volatilitet," säger han. "De studsar upp och ner. Ju äldre du blir, desto mindre flyktighet kan du hantera eftersom du inte har tid att återhämta förlusterna. Människor vid eller i närheten av pensionering bör ha begränsad exponering för aktier.

"Om din rådgivare föreslår att du avviker från åldersregeln, se till att de kan förklara varför," tillägger Mougey. "De måste ha en sund strategi, och du måste förstå den."

Om du är ung (i 20- och 30-talen), sitta hårt. "Var uppmärksam på vad som händer omkring dig", säger Mougey. "Coronavirusmarknaden borde vara en lektion för dig att investera så mycket du kan nu så att när / om en skakningsevenemang inträffar när du är äldre så har du byggt upp tillräckligt med ett häckägg för att kunna hantera volatiliteten .

"Åren 2000 till 2010 är ett annat exempel på varför du inte borde vänta till sista minuten," tillägger han. "Under hela detta decennium var aktiemarknaden platt. En person som väntade tills de var i 50-talet för att investera under denna tidsperiod fick ingen nytta. Investera tidigt. Tiden är din vän."

Om du är medelålders (i 40- och 50-talet) får du inte panik. Ja, det är extremt svårt att se de snabba nedgångarna. Du har tid att återhämta dig, så gå inte ut av marknaden nu. Dow har minskat 30 procent snabbare än på någon annan tidpunkt i historien. Det har varit ett stort studs, men ingen vet när vi kommer att återhämta oss. Problemet med att komma ut och titta från sidleden är att du alltid kommer att missa studsningen.

"Men alltid se till att du är allokerad till aktier och obligationer, med tanke på dina mål, innan du bara sitter och tittar på aktiviteten," tillägger han.

Om du är pensionerad och tar uttag, fråga dig själv: Har jag råd att rida ut med min nuvarande takt? Tänk på att vi kan vara mitt i nedgången. Tillbaka 2000 trodde många investerare att vi befann oss längst ner när S&P hade minskat med 10 procent. Sedan 2001 minskade den med ytterligare 10 procent. Alla tänkte Efter två år med minskningar finns det inget sätt vi kan ha ett tredje år, så vi måste vara i botten. Sedan 2002 minskade det med 20 procent.

Poängen, säger Mougey, är att du aldrig vet var du är i cykeln. Det är därför du måste se till att du inte tar för mycket i uttag. En hållbar uttagshastighet är 4-5 procent. Om du tar mer än så finns det risk för att gå in i "dödsspiralen" och du kanske inte kommer sig igen. Och den hållbara räntan gäller också under goda år.

"Du kan inte ta stora uttag under goda år, för det kommer alltid att bli fall," konstaterar han. "Du behöver marknadsuppbyggnader för att kompensera för de platta perioderna. Stora uttag tillsammans med stora nedgångar gör det omöjligt att återuppta. Detta är" dödsspiralen. " Hållbara uttag med minskad volatilitet från en balanserad portfölj betyder dig Kan återhämtar sig när marknaden svänger upp igen. Målet är att minska stora fluktuationer över tid. " OBS: Se tipsarket nedan för att förstå hur matematiken går sönder.

Om du bestämmer dig för att du inte har råd att köra ut det kan du överväga att komma ut ur marknaden. Om du till exempel hade 150,000 20 dollar före marknaden för coronavirus och det mesta av din portfölj är i lager eller koncentrerat i sektorer med dåligt resultat är du förmodligen nu nere med 25-100,000 procent. Så om du är under $ XNUMX XNUMX på grund av uttag och förluster och helt enkelt inte har råd att förlora mer, kanske du vill komma ut ur marknaden nu.

Om du väljer att gå ut, har du två val: gå in i obligationer eller gå till kontanter. Du kan gå in i obligationer och vara ganska säker, men det finns ingen absolut säkerhet. Till exempel förlorade människor 2008 fortfarande pengar i obligationer. Även om räntorna stiger sjunker obligationerna. Det andra alternativet är att gå till kontanter - kanske i form av en CD eller bara sitta på ett sparkonto. Tänk inte på detta som ett långsiktigt alternativ, säger Mougey - inflationen kommer att äta bort vid värde av dina pengar.

Slutligen, tro inte att du kan förutsäga morgondagens heta lager. Vi ser Clorox och Peloton och Netflix klara sig bra. Deras lager blir galna. Men köper du på toppen? Market timing fungerar inte riktigt bra för de flesta.

"Det finns alltid varma lager, men sektorerna förändras bara", säger Mougey. "Kort sagt, på lång sikt fungerar inte lagerval."

En sak till: Se till att konversationerna du har med din ekonomiska rådgivare är lugna och rationella, säger Mougey.

"De borde kunna förklara varför deras råd är forskningsstödda och baserat på prestanda för breda marknadsindex," tillägger han. "De borde inte bara erbjuda lugn som" håll kursen. " Konversationen måste vara datadriven. Om inte är det en röd flagga. ”

Peter Mougey är partner i det Pensacola-baserade advokatbyrån Levin Papantonio och ordförande för företagets värdepappersavdelning. Han koncentrerar sin praxis inom områdena komplex rättstvister, finansiella tjänster, värdepappersrättstvister och visselpipa eller qui tam-rättstvister.

Herr Mougey förespråkar för investerarnas rättigheter som både tidigare president och styrelseledamot i den nationella värdepappersbarren, PIABA, som inrättades 1990 för att främja och skydda den offentliga sektorns intressen i värdepappers- och råvaror. Mougey har tillbringat mycket av sin karriär på att jämna ut spelplanen för investerare. Han har föreslagit reformer för att bekämpa Wall Street-bedrägeri genom en ny tillsynsstandard i enlighet med Dodd-Frank Wall Street-reformen och konsumentskyddslagen. Han har också ledat kommunikationen med statliga och federala tillsynsmyndigheter för att säkerställa att investerarnas röster hörs.

Herr Mougey har representerat över 1,500 3,000 statliga, kommunala och institutionella enheter, såväl som stammens suveräna nationer, i rättstvister och skiljedom över hela världen. Dessutom har han representerat mer än XNUMX XNUMX enskilda bedrägeri i statliga och federala domstol och skiljedomar. Herr Mougey har erkänts som en ledande ledning inom och utanför rättssalen och uppmanas ofta att förenkla landets mest komplicerade ärenden.

Han har också varit ordförande i NASAA-kommittén, verkställande kommittén och FINRA: s förbättrande arbetsgrupp. För närvarande tjänar Mr. Mougey på PIABA Foundation som är ansvarig för att utbilda investerare i samarbete med SEC. Som erkännande av sitt långsiktiga och långvariga engagemang för att främja investerarnas intressen, fick han PIABA Lifetime Distinguished Service Award från sina kamrater.

Levin, Papantonio, Thomas, Mitchell, Rafferty & Proctor, PA, har funnits i mer än 65 år. Det är ett av de mest framgångsrika klagandeföretagen i Amerika. Dess advokater hanterar fordringar i hela landet som omfattar receptbelagda läkemedel, medicinsk utrustning, defekta produkter, värdepapper och konsumentskydd.

Baserat på advokatföretagens domar och förlikningar som överstiger 4 miljarder dollar, är dess advokater för värdepappersbedrägeri förpliktade att söka rättvisa för offren för investeringsbedrägeri och missförstånd. Ledd av advokat Peter Mougey, den tidigare presidenten för den nationella värdepappersbarren PIABA, har avdelningen för värdepapper och företagsskadestånd representerat mer än 1,500 investeringsbedrägeri över hela landet i statliga och federala domstolar och värdepappersindustrins skiljedom.

För mer information, besök www.levinlaw.com.