ÄR DIN PORTFÖLJ fortfarande mer än 10 procent på CORONAVIRUS-MARKNADEN? | Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

ÄR DIN PORTEFOLIO STÄLLT MER MER än 10 procent på CORONAVIRUS-marknaden?

Är din portfölj fortfarande nere än 10 procent på Coronavirus-aktiemarknaden? Då har din rådgivare förklarat att göra!

Peter Mougey säger att du aldrig borde acceptera ursäkten "hela marknaden är nere" från din rådgivare. Han avlägsnar några vanliga missuppfattningar om hur "marknaden" verkligen är, hur verklig diversifiering ser ut och hur man kan skjuta tillbaka om du är mer än 10 procent.

S&P är tillbaka (för nu), men inte så länge sedan rusade berg-och dalbanan nedför. När marknaden började spira för några månader tillbaka klickade du på ditt konto, såg ett enormt värdeförlust och ringde ett panikbesvärt samtal till din rådgivare. När du äntligen fick tag på dem sa de: "Eh, vad ska du göra? Hela marknaden är nere. Det är precis utanför vår kontroll just nu. Ser du inte på nyheterna?" Naturligtvis är nästa råd: "Gå inte ut nu! Du vill inte sälja när det kommer tillbaka!"

Det har verkligen varit en stressande åktur. Men investerarnas rättighetsförespråkare Peter Mougey - en nationell advokat för värdepappers- och investeringsbedrägerier i Pensacola, Floridas Levin, Papantonio, Thomas, Mitchell, Rafferty & Proctor, PA - säger att du aldrig bör ha varit på berg-och dalbana till att börja med. Dessutom är "Hela marknaden nere" inte ett frikort. Om du verkligen är diversifierad borde ditt pensionskonto inte ha sjunkit mer än 10 procent. En diversifierad portfölj med aktier, obligationer och kontanter för pensionärer eller investerare nära pensionsåldern bör inte ha förluster vid denna tidpunkt.

"Låt oss få två saker klart", säger Mougey. "En, människor använder ordet 'diversifiering' för att betyda att du är välbalanserad mellan aktier, obligationer och kontanter. Det är egentligen bara en liten bit av diversifieringsbilden.

"För det andra säger människor" marknaden "som om det är en enda enhet", tillägger han. "Det är det inte. Det finns faktiskt cirka 5,000 XNUMX index på den amerikanska aktiemarknaden och miljoner globalt. Visst finns det bara flera stora - men även inom dem finns det mycket varians."

Indexen består av olika industrisektorer som innehåller olika företag. Dessutom har varje index olika vikter för varje bransch. Till exempel är vissa index tungt viktade inom teknik, andra i energi.

"Vanligtvis händer det att några sektorer klarer sig dåligt, inte hela marknaden", konstaterar Mougey. "Om du till exempel hade tagit bort tekniska aktier från S&P 2000-bilden under marknaden 500 hade marknaden sett något normal ut."

Mougey säger att han verkligen är diversifierad också betyder att din investeringsportfölj är:

a) lämpligt viktat liknande huvudindex så att din portfölj har exponering för olika typer av företag i olika livscykler

b) diversifierad i alla industrisektorer som liknar sektorvikterna i huvudindexen

c) diversifierad med avseende på storleken på de företag som utgör dessa sektorer

För att illustrera, här är en snabb titt på fyra stora amerikanska index tillsammans med hur de nyligen har presterat - och varför.

INDEX: Standard & dålig 500.

Du har nu möjlighet  S & P 500 anses allmänt vara den bästa enskilda mätaren av stora aktier i USA och fungerar som grunden för ett brett utbud av investeringsprodukter. Indexet inkluderar 500 ledande företag och fångar cirka 80 procent täckning av tillgängligt börsvärde.

ÅR-TILL DATUM PRESTANDA: Vi är tillbaka till marknadsnivån i januari 2020.

"Här kan du se skillnaden viktning gör", säger Mougey. "Över hela linjen minskar energisektorn med nästan 29 procent och den finansiella minskningen med nästan 18 procent, men ändå har de en relativt" lätt "vikt inom S&P. Å andra sidan ökar IT med 11% och hälso- och sjukvården ökar också lite —Och du kan se hur tungt de är viktade. Som ett resultat av allt detta är resultatet i detta index oförändrat eller nästan helt noll från år till år. "

Sektor

index

Vikt för varje sektor per 6/9/2020

YTD-prestanda per 6/9/2020

Stor blandning

S&P 500-index

 

-1.70%

Energi

S&P 500 energiindex

3.21%

-28.86%

Finans

S&P 500 Financials Index

11.07%

-17.90%

Industri

S&P 500 industriindex

8.30%

-12.07%

Bekvämligheter

S&P 500 Verktygsindex

3.16%

-4.18%

Fastigheter

S&P 500 fastighetsindex

2.91%

-3.78%

Konsument häftklamrar

S&P 500 Cons Staples Index

6.90%

-3.66%

material

S&P 500 Materialindex

2.56%

-3.56%

Hälsovård

S&P 500 Health Care Index

14.43%

0.57%

Kommunikationstjänster

S&P 500 Comm Svc Index

10.80%

1.57%

Konsumentskönsmässig bedömning

S&P 500 Cons Discret Index

10.63%

6.69%

Information Technology

S&P 500 Info Tech Index

26.02%

11.24%

INDEX: Dow Jones industriella genomsnitt.

Du har nu möjlighet  Dow Jones Industrial Average index är ett prisviktat medelvärde på 30 blue-chip-aktier som generellt är ledande inom sin bransch. Det har varit en mycket följd indikator på aktiemarknaden sedan 1 oktober 1928.

ÅR-TILL DATUM PRESTANDA: En minskning med 6%

"Dow betraktas vanligtvis som ett gammalt skolindex och inaktuellt", säger Mougey. "Det har bara 30 företag och inga sektorgrupper, så det är inte särskilt illustrerande. När du tittar på den senaste tidens dåliga prestanda för företag som Boeing, som är nästan 33% procent, kan du se varför Dow presterar så dåligt just nu. "

30 aktier ingår i Dow Jones industriella genomsnitt

lager

YTD-prestanda per 6/9/2020

Boeing

-32.84%

Raytheon Technologies

-28.00%

Walgreens

-21.65%

ExxonMobil

-20.81%

JP Morgan Chase

-19.41%

Dow

-16.30%

Disney

-14.34%

Chevron

-13.61%

Coco-Cola

-10.73%

American Express

-10.58%

Merck

-8.88%

larv

-7.74%

Resenärer

-7.20%

Pfizer

-5.64%

Goldman Sachs

-4.06%

Procter & Gamble

-4.02%

3M

-3.84%

verizon

-3.76%

IBM

0.81%

Johnson & Johnson

1.41%

Cisco

1.67%

Nike

1.79%

McDonalds

2.23%

Walmart

3.02%

United

5.55%

Visa

6.27%

Intel

6.43%

Apple

17.68%

Home Depot

18.95%

Microsoft

21.00%


INDEX: NASDAQ Composite Index.

NASDAQ är ett brett baserat kapitaliserat viktat index av aktier i alla tre NASDAQ-nivåerna: Global Select, Global Market och Capital Market.

ÅR-TILL DATUM PRESTANDA: Upp 10 procent

"NASDAQ har inte riktigt påverkats av koronavirusvolatilitet eftersom det vägs till nästan 50 procent informationsteknologi," förklarar Mougey. "Just nu, om du har en portfölj av NASDAQ-typ, klarar du dig riktigt bra. Å andra sidan, om du hade den här typen av portföljer 2000 under teknikbubblan, blev du krossad."

index

Vikt för varje sektor per 6/9/2020

YTD-prestanda per 6/9/2020

NASDAQ -sammansatt index

 

10.12%

NASDAQ Bankindex

1.93%

-24.81%

NASDAQ försäkringsindex

0.73%

-14.51%

NASDAQ Övriga finansiella

3.50%

0.66%

NASDAQ Industrial Index

32.04%

11.01%

NASDAQ Transportindex

1.17%

-9.88%

NASDAQ Health Care Index

10.15%

9.68%

NASDAQ Telecomm Index

3.03%

8.10%

NASDAQ datorindex

47.44%

13.62%

INDEX: Russell 2000.

Du har nu möjlighet  Russell 2000 indexet består av de minsta 2,000 3000 företagen i Russell 8-indexet, vilket motsvarar cirka 3000 procent av Russell XNUMXs totala marknadsvärde.

ÅR TILL DATUM PRESTANDA: En minskning med 11 procent

"Mindre företag är mycket mer volatila än de stora spelarna," säger Mougey. "De sprängs av, men de kraschar och bränner också. Med deprimerad ekonomi är det ingen överraskning att mindre företag kämpar, vilket betyder att det inte är förvånande att Russell 2000-sektorerna presterar dåligt."

Sammanfattning: Det är riskabelt att ha för mycket investerat i någon "typ" av industrisektorer, i för många små företag (särskilt om du är på eller nära pension på grund av den högre volatiliteten de ger), eller till och med i för många stora företag . (På lång sikt kan små mössor överträffa stora mössor, men genom att ha en vikt till företag i alla storlekar kan du minska volatiliteten utan att offra avkastningen.)

Om din portfölj är överviktig, särskilt för någon bransch, kan din rådgivare vara det Mougey kallar en "stockjockey", vilket betyder att de tror att de kan välja aktier bättre än resten av marknaden.

"Detta är bara ett enda ögonblick i tid", hävdar Mougey. "Om du råkar vara mycket investerad i teknik just nu, har du gjort det bra under de senaste månaderna eftersom vi alla satt hem och beställde från Amazon och surfar på Facebook. Men ingen rådgivare kunde ha förutsagt att detta skulle hända, och de kan inte heller förutsäga vad som kommer att hända om ett år eller fem år från och med nu.Ingen kan tid på marknaden.De kan ha tur på kort sikt, men på lång sikt fungerar inte aktieplockning. I stället förhindrar tillgångsfördelning och diversifiering vilda svänger utan att offra avkastning. "

Så om du har mer än 10 procent, vad ska du göra? Här är Mougeys råd:

"Be din rådgivare om en lista över S&P 500 industrisektorer, deras vikter och deras prestanda", säger han. "Bredvid varje branschsektor, be din rådgivare att ange vikten på din portfölj och hur du har presterat. Detta första steg bör belysa problemet. Om inte, gräva djupare och titta på din portföljs vikt för internationella aktier och mindre företag.

"Om du fortfarande inte känner dig nöjd, sök en andra åsikt", tillägger Mougey. "Sammanfattningsvis, acceptera inte 'ursäktet för' hela marknaden är nere ', eftersom en väl diversifierad portfölj med en tilldelning till obligationer av investeringsklass inte bör falla mer än 10 procent."

Peter Mougey är partner i det Pensacola-baserade advokatbyrån Levin Papantonio och ordförande för företagets värdepappersavdelning. Han koncentrerar sin praxis inom områdena komplex rättstvister, finansiella tjänster, värdepappersrättstvister och visselpipa eller qui tam-rättstvister.

Han har också varit ordförande i NASAA-kommittén, verkställande kommittén och FINRA: s förbättrande arbetsgrupp. För närvarande tjänar Mr. Mougey på PIABA Foundation som är ansvarig för att utbilda investerare i samarbete med SEC. Som erkännande av sitt långsiktiga och långvariga engagemang för att främja investerarnas intressen, fick han PIABA Lifetime Distinguished Service Award från sina kamrater.

Levin, Papantonio, Thomas, Mitchell, Rafferty & Proctor, PA, har funnits i mer än 65 år. Det är ett av de mest framgångsrika klagandeföretagen i Amerika. Dess advokater hanterar fordringar i hela landet som omfattar receptbelagda läkemedel, medicinsk utrustning, defekta produkter, värdepapper och konsumentskydd.

Baserat på advokatföretagens domar och förlikningar som överstiger 4 miljarder dollar, är dess advokater för värdepappersbedrägeri förpliktade att söka rättvisa för offren för investeringsbedrägeri och missförstånd. Ledd av advokat Peter Mougey, den tidigare presidenten för den nationella värdepappersbarren PIABA, har avdelningen för värdepapper och företagsskadestånd representerat mer än 1,500 investeringsbedrägeri över hela landet i statliga och federala domstolar och värdepappersindustrins skiljedom.

För mer information, besök www.levinlaw.com.