3M: s rättsliga försvar avvisat av federala domaren | Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

3M: s juridiska försvar avvisas av federala domaren

En federal domstolsdomare beslutade fredag ​​24 juli 2020 att 3M skapade mönster för sina Combat Arms Earplugs, version 2 (CAEv2) utan amerikanska militära insatser, och därför kan företaget inte använda regeringsavtalets försvar vid rättegången.

Vid planering av deras juridiska strategi syftade 3M advokater att åberopa det offentliga kontraktets försvar, som skyddar företag från att stå inför ansvar för defekta produkter som är designade och producerade för den federala regeringen.

Det amerikanska multinationella konglomeratet visade sig utåt att vara otympad av domarens avgörande och utfärdade ett uttalande som lyder: ”Vi är säkra på att bevisen kommer att visa att CAEv2-produkten, som utvecklades som svar på den amerikanska militärens begäran och baserad på sin egen specifikationer och tester, var inte defekt och orsakade inte skador. "

Om rättegången

3M har tagits med i en stämning som påstår att företaget sålde "farligt defekta" öronproppar till militären. Soldater och marinesoldater har rapporterat att ha drabbats av långvariga hörselnedsättning, inklusive hörselnedsättning och tinnitus, till följd av att de använde öronpropparna, och de stämmer företaget Maplewood, Minnesota för att få tillbaka skador från dessa skador.

Ett företag som heter Aearo Technologies utvecklade CAEv2 för att användas av både civila och den amerikanska militären. Enheten har en dubbelavslutad design som teoretiskt ger olika skyddsnivåer. Militären använde CAEv2 öronproppar som standardutgivande militärredskap från 2003 till 2015.

3M köpte Aearo Technologies 2008 och placerade den i ansvarsplatsen för framtida utslagning av stämningar. En 3M-konkurrent initierade företagets juridiska problem 2016 när en visselpipa lämnade in ett klagomål via lagen om falska fordringar. Klaganden ropade ut 3M för att ha gjort falska påståenden till militären angående öronpropparnas säkerhet - och att den så fullständigt visste om enheternas designfel.

Företaget nöjde sig med att betala den amerikanska regeringen 9.1 miljoner dollar 2018, med hopp om att dessa anklagelser skulle lösas. Nu är det veteranernas tur för rättvisa. Hittills har mer än 140,000 2 användare av CAEvXNUMX-öronpropparna väckt talan - varav de flesta är amerikanska militärveteraner.

MEDEL:

  1. https://kstp.com/minnesota-news/judge-blocks-defense-3m-planned-to-use-in-earplug-lawsuit-july-27-2020/5808683/?cat=12196
  2. https://about.bgov.com/news/vets-tormented-by-hearing-loss-face-3m-in-earplug-mass-lawsuit/
  3. https://www.stripes.com/news/contractor-settles-for-9-1-million-after-providing-defective-earplugs-for-servicemembers-1.540137