Bayer sätter ut $ 1.47 miljarder för väsentlig rättegång | Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

Bayer anger förutom 1.47 miljarder dollar för Essure-processer

I ett pressmeddelande som tillkännager intäkterna för andra kvartalet Bayer AG rapporterade att det har reserverat 1.47 miljarder dollar (1.25 miljarder euro) för potentialen avveckling av Essure-preventivmedelsapparater inlämnade mot företaget. En del av de avsatta medlen kommer att användas vid avveckling för andra rättegångar som företaget står inför.

Tjänstemän beskrev diskussioner om möjliga bosättningar i Essure som nyligen ”intensifierats” och ”har gjort goda framsteg under de senaste veckorna”, enligt pressmeddelandet.

Direkt rapporterade att dess analytiker pratade i telefon med Bayer VD Werner Baumann som betonade att företaget inte har tecknat en uppgörelse för Essure-stämningarna.

Bayers villighet att prata om bosättningar markerar början på slutet på en rättslig röra som har fortsatt i flera år. Sedan Bayer förvärvade Essure 2013 har företaget ställts inför anklagelser om att Essure-preventivmedel orsakade organskador och autoimmuna problem - ovanpå oplanerade graviditeter.

Efter att US Food & Drug Administration beordrade Bayer att stärka säkerhetsvarningarna om Essure, minskade produktens försäljning. Bayer drog enheten av marknaden 2018.

Det ekonomibaserade pressmeddelandet nickade också till den enorma produktansvarsprocessen kring Roundup, med en total kostnad på 10.9 miljarder dollar för att stödja företagets 24 juni 2020-lösning, samt för att hantera och lösa eventuella framtida Roundup-tvister.

I relaterade - och något ironiska - nyheter, Bayer USA publicerade ett pressmeddelande som tillkännager ett nytt initiativ för att eliminera hinder som hindrar kvinnor från att få tillgång till preventivmedel. Företaget samarbetar med den humanitära organisationen Direct Relief för att genomföra sitt ”We for Her” -initiativ.

MEDEL:

  1. https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-08-04/bayer-says-it-s-in-talks-to-settle-essure-contraceptive-suits
  2. https://bayer2019tf.q4web.com/news/news-details/2020/Bayer-and-Direct-Relief-Team-Up-to-Help-Remove-Barriers-So-More-Women-Can-Gain-Access-to-Contraceptives/default.aspx