Stämningsansökan mot Geico för Coronavirus Premium Returns Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

Stämningsansökan inlämnad mot Geico för Coronavirus Premium Returns

En stämningsansökan kan ta form mot Geico bilförsäkringsbolag. När försäkringsgivaren tillkännagav sitt 15% rabattprogram med ”Geico Giveback” i april, förstod konsumenterna att det skulle återspegla den dramatiska minskningen av körningen under COVID-19-krisen. Konsumenterna anser dock att landets näst största bilförsäkringsbolag inte har levererat sitt löfte och att de har vidtagit rättsliga åtgärder.

Käranden i en stämningsansökan vid federala domstolen hävdar att Geico har överladdat försäkringstagarna under koronaviruspandemin. De hävdar att de för tidsperioden mitten av mars till slutet av april borde ha fått 30 procent rabatter.

Olyckliga konsumenter påpekar att Geico åtnjöt ett "betydande vinstfall" på grund av COVID-19, och baserade denna tro på försäkringsgivarens 27.8 procents ökning av försäkringsvinsterna före skatt under första kvartalet 2020 jämfört med rapporterna för första kvartalet 2019.

Slutligen uttrycker käranden sin olycka med Geicos utlovade 15-procentsrabatter som endast gäller nya och förnyelsepolicyer, med undantag från rabatten som tidigare betalats premier eller de som försäkringstagarna kommer att betala för försäkringar som de redan hade på plats när koronaviruskrisen började.  

Många bilförsäkringsgivare återbetalade delvis premier till försäkringstagarna i väntan på minskade skador på grund av minskad körning när skyddshandelsbeställningar trädde i kraft i olika stater. Några av dessa företag har utfärdat återbetalningar på upp till 20 procent på tre månaders premier.

Försäkringstagaren i Geico som väckte talan mot försäkringsgivaren bor i Chicago. Klaganden söker certifiering av en klass för att inkludera invånare i Illinois som köpte bilförsäkring från Geico som täckte alla delar av tidsperioden från 21 mars 2020 till idag.

Klagomålet innehåller också språk som söker avsmak av Geicos smittade vinster, förklarar en föreläggande och skadestånd.

MEDEL:

  1. https://www.insurancejournal.com/news/national/2020/07/24/576814.htm