Företagets föroreningskemorer under utredning | Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

Kollisionsföroreningar under undersökningen

Strax innan helgen öppnade North Carolina advokat Joshua Stein en undersökning av Chemours, ett företag som nyligen spunnits av den ökända företagsförorenaren DuPont. Undersökningen kommer också att omfatta DuPont liksom alla andra Chemors-affiliates.

Under de närmaste dagarna kommer Chemours att tillhandahålla tusentals dokument relaterade till forskning, miljöpåverkan och marknadsföring samt diagram över företagets organisation. Chemours har också varnat för att försöka förstöra sådana register.

Chemours moderbolag, DuPont, nyligen ingått ett avtal att betala hälften av en $ 670 miljoner bosättning över kemikalien som kallas C8 (perfluoroktansyra), som används för att tillverka Teflon non-stick köksredskap. Chemours ansvarar för resterande hälften av uppgörelsen.

Den nuvarande undersökningen av AG Stein är centrerad på Chemours senaste sammanslagning, GenX. GenX liknar sin föregångare - och verkar nu som ett mer "miljövänligt" ersättare för C8, och förefaller nu som att orsaka liknande hälsoproblem, och sätter upp så många som 300,000-personer som lever i North Carolina's Cape Fear River-region.

Tyvärr har en kompromissad EPA dragit sina klackar i sina studier av effekterna av GenX på människors hälsa och miljön. Som ett resultat är kemikalien oreglerad. Sedan det har uppträtt i invånarnas dricksvatten har både North Carolina-guvernören Roy Cooper och statens miljöavdelning frågat EPA att tillhandahålla riktlinjer genom att ställa in en "maximal föroreningsnivå", som kan verkställas lagligt.

Efter att forskare hittade GenX i vattnet i Cape Fear River och bostadsvattentillgångar, bad ett antal län på att Chemours upphörde att dumpa kemikalien. Chemours uppgav att det inte kunde överensstämma - tills statliga och federala myndigheter gick in. Kemoter hävdade sedan att de hade "hittat ett sätt" för att stoppa den kemiska urladdningen. Men tidigare rapporterade Chemours förhöjda mängder GenX i sina egna vattenprover. Det visade sig att kemikalien tömdes från andra områden i anläggningen, vilket Chemours nu säger har stängts av.

I motsats till osäkerhet om hälsoriskerna hos GenX etablerade North Carolina Department of Health and Human Services en "säker" nivå för att vara 140-delar per triljon. Det är betydligt mindre än den ursprungliga riktlinjen, som var 70,000 PPT.

Vid lanseringen av sin undersökning på fredagen utfärdade AG Stein följande uttalande:

"När något marknadsförs som hållbart tycker folk att det är säkert. Det är aldrig viktigare än när det är i dricksvattnet eller fodret på krukor och kokkärl som de använder för att laga mat för sina familjer. Vi behöver veta mer om hur Chemours marknadsför GenX, dess risker och dess miljömässiga hållbarhet. "

Chemours har givits till augusti 20th att följa efterfrågan på GenX-relaterade dokument, eller möta antingen en domstolsorder eller anklagelser för förakt.