EPA säger att kemorer bör byta till mindre farligt PFAS | Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

EPA säger att kemorer bör byta till mindre farligt PFAS

När dricksvattenförsörjningen runt Fayetteville, North Carolina visade sig vara förorenad, pekade alla fingrar på per- och polyfluoralkylsubstanser (PFAS) tillverkade vid Chemours fabrik i Fayetteville Works. USA: s representant Richard Hudson, RN.C. kallade till ett rundabordsmöte för att diskutera föroreningarna. Mötet inkluderade olika lokala tjänstemän, men deltagaren i A-listan måste ha varit federala miljöskyddsbyrån (EPA) administratör Andrew Wheeler.

Wheeler kräver förändring på Chemours

Innan rundbordet sade Wheeler i en intervju med USA Today Network att kemikalietillverkaren bör byta produktion till en mindre farlig typ av PFAS, enligt täckning i Fayetteville Observer.

Wheeler förklarade att 1,200 XNUMX typer av PFAS finns. Nyare former av dessa ”för alltid kemikalier” (så kallade på grund av deras långa halveringstid) är säkrare än originella typer av PFAS, tillade Wheeler. Chemours tillverkar dock den äldre formen av PFAS. "De måste bytas ut och fasas ut," sa Wheeler. "De avvecklade Teflon för år sedan," sa Wheeler till intervjuare.

Chemours-tillverkarna GenX, en kemikalie som introducerades för över ett decennium sedan som ett säkrare alternativ till de kemikalier som används för att göra Teflon och andra non-stick ytor. År 2018, EPA släppte sin utkast till toxicitet för GenX och en annan förening känd som PFBS. Rapporten indikerade att extremt små doser av kemikalierna utgör allvarliga hälsorisker för immunförsvaret, njurarna, sköldkörteln eller levern - såväl som det skadade utvecklingen före födseln.

PFAS finns överallt - och i alla

nationella geografiska förklarar att även om konsumenterna kan utsättas för PFAS genom ett brett sortiment av produkter - från köksredskap till brandbekämpningskum och kläder till möbler - föroreningar av dricksvatten tenderar att komma från närliggande tillverkningsanläggningar, reningsanläggningar och andra anläggningar som hanterar dessa kemikalier. I själva verket, enligt tester från US Agency for Toxic Substances and Disease Registry, Finns PFAS i varje blodprov som byrån tar. 

Hur kemoursföroreningen upptäcktes

Under 2017 meddelade NC State University-forskare att de hade upptäckt potentiellt farliga nivåer av PFAS i dricksvattnet från Cape Fear River. De offentliga verktygen som använde detta vatten - inklusive system i Brunswick, Wilmington, Pender och New Hanover-länen - ligger nedströms om Chemours-anläggningen.

Staten North Carolina stämde Chemours, vilket resulterade i ett domstolsbeslut för kemiföretaget att sluta avsiktligt släppa ut PFAS i Cape Fear River. År 2019 hävdade EPA att Chemours Fayetteville Works hade brutit mot lagen om giftiga ämnen och byrån utfärdade ett meddelande om överträdelse i denna fråga.

Moving Forward

Research Triangle Park-forskare från EPA håller på att skapa metoder för att spåra tillverkningspunkten för PFAS. Ett sådant verktyg skulle visa sig omöjligt att hjälpa till att identifiera problemområden med PFAS runt om i landet.

Vidare har EPA implementerat nya krav som förbjuder tillverkning av nya typer av PFAS utan uttryckligt tillstånd från EPA, som kommer att undersöka för att se till att kemikaliens produktion inte utgör ett hot eller hälsorisk för miljön eller för människor.

MEDEL:

  1. https://www.jdnews.com/news/20200824/epa-administrator-chemours-should-make-newer-safer-pfas-chemicals