PFAS kopplat till missfall | Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

PFAS Kopplad till missfall

Yale School of Public Health epidemiolog Zeyan Liew och hans forskare har identifierat per- och polyfluoroalkylämnen (PFAS) som en riskfaktor för missfall.

Dessa "för alltid kemikalier" kallas så på grund av deras långsiktiga hållkraft i människokroppen. Kemikalierna kan överleva och samlas i decennier - både hos människor och i miljön.

PFAS åtnjuter en utbredd användning vid tillverkning av kokkärl utan klibb, kläder, brandbekämpning, rengöringsprodukter, livsmedelsförpackningar, vattentäta produkter och i olika industriella processer i en sådan grad att de för länge sedan har gått in i dricksvattenkällor över hela klot. Denna spridning av ämnena, i kombination med deras hårda livslängd, har höjt deras närvaro till den punkt där de nästan är allestädes närvarande hos människor.

Environmental Health Perspectives publicerade resultat från danska National Birth Cohort (DNBC). Denna studie av mer än 100,000 XNUMX kvinnor jämförde personer som missfall i sin andra trimester med en annan grupp av personer som framgångsrikt bar sina graviditeter till termin. Genom att kontrollera dessa kvinnor mot deras blodtestresultat fann DNBC att studiedeltagare med de största nivåerna av PFAS i sitt blod upplevde dubbla risken för missfall som deltagare med de lägsta PFAS-blodnivåerna.

Observera att studieresultaten endast kan bekräfta associering - och inte orsakssamband - varnar Liew fortfarande gravida kvinnor att fokusera på att förhindra exponering för PFAS, om det är möjligt.

Enligt Environmental Protection Agency (EPA), ytterligare studier på effekterna av PFAS visar att kemikalierna kan påverka:

  1. Immunsystem
  2. Tumörutveckling
  3. Kolesterolnivåer
  4. Fortplantningssystem
  5. lever
  6. njurar

Flera PFAS-relaterade stämningar har dykt upp över USA klagomål namnger som tilltalade flera PFAS-tillverkare. Det lämnades in på uppdrag av en brandman, vars karriär utsatte honom för de kemikalier som finns i brandskum. Men klassen har utökats till att omfatta alla i landet som innehåller mätbara mängder PFAS i sina kroppar.