Test visar 3M Combat Arms Earplugs Helt otillräcklig | Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

Testning visar 3M Combat Arms öronproppar helt otillräckliga

Aearo Technologies Combat Arms öronproppar var standardfrågan för amerikanska soldater som kämpade i Irak och Afghanistan. Enheterna hyllades som banbrytande teknik som gjorde det möjligt för soldater att skydda sin hörsel samtidigt som de fortfarande kunde höra kommandon mitt i krigszoner.

Tyvärr misslyckades öronpropparna på åtminstone en av dessa funktioner - att skydda användarnas hörsel. Det dröjde inte länge innan militärpersonal började rapportera hörselskador, ringa i öronen och för vissa permanent hörselnedsättning. Det är just de typer av skador som dessa öronproppar har utformats för att förhindra.

Navy veteran Kevin Willhelm berättade för startribune han visste inte om defekten, så han använde öronpropparna förutsatt att de skyddade hörseln, och han lider nu konstant i öronen. Detta tillstånd, som kallas tinnitus, är en av de vanligaste skadorna som är förknippade med användning av Combat Arms öronproppar.

3M köpte Aearo 2008 och lämnade den nya ägaren med en stor, rörig juridisk kamp. Rättegångar mot 3M byggs upp för att göra detta till en av de största massorter som någonsin spelats ut i amerikanska domstolar.

Defekt design

3M: s Dual-Ended Combat Arms öronproppar har två ändar: en gul, en grön. Den gröna änden var utformad för att blockera så mycket buller som möjligt. Den gula änden var utformad för att blockera ljudet av explosioner och andra intermittenta, höga ljud, samtidigt som användaren fortfarande kunde höra röstkommandon.

Tillverkaren utförde tester av öronpropparna internt, i motsats till vad som krävs av militära uppmaningar, vilket indikerar att tester bör utföras av oberoende laboratorier.

Regeringen krävde testresultat som visade ett brusreduceringsvärde (NRR) på 25-40 på den gröna änden av öronproppen. Enligt ett anspråk inlämnat av Anthony F. Ascanio mot 3M, när de testades, visade resultaten en genomsnittlig NRR på endast 10.9.

Regeringen krävde ett NRR-betyg i den gula änden mellan 0 och 25, men tillverkarens tester indikerade en NRR på -2. Effektivt betyder detta att när den gula änden infördes i en soldats öra förstärktes ljudet, inte reducerades - ungefär som ett hörapparat skulle göra.

Felrapportering av testresultat

Utöver dessa tekniska fel hävdar påståenden mot 3M vidare att tillverkaren rapporterade att den gula änden av öronproppen testade med en 0-decibel för att matcha det betyg som regeringen krävde. För den gröna änden rapporterade de en 22 NRR, som testare kunde uppnå efter att ha vänt tillbaka flänsarna på den gula änden när den gröna änden infördes,

Testerna visade att öronpropparna var för korta för att blockera skadligt ljud. Denna bokstavliga brist åtgärdades med en modifiering, där användarna kunde förlänga öronproppen i örat genom att fälla flänsarna utåt och därigenom skapa en tätare tätning. Påstås att tillverkaren inte kände sig tvungen att dela denna designfel med soldater.

Stämningar

Idag har antalet fall mot 3M för dess defekta öronproppar nått över 200,000 2016. I en tidigare rättegång (3) stämde ett konkurrerande företagssamtal Modex-Metric 3M och Aearo med påståenden att genom att medvetet sälja defekta öronproppar till militären hade företagen begått bedrägerier mot den amerikanska regeringen. Klaganden hävdade att 2000M visste om öronpropparnas designfel redan XNUMX. A Justitiedepartementet pressmeddelande avslöjade att 2018M i juli 3 gick med på att betala 9.1 miljoner dollar för att lösa denna rättegång.