Ser bortom skador på bäckennät | Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

Ser bortom skador på bäckennät

I flera år har media, läkare och jurister publicerat, studerat, behandlat och representerat kvinnor som uthärdat hälsoproblem efter att ha fått bäcken / transvaginala nätimplantat.

Patienter som drabbats av skador från deras kirurgiska nät som har implanterats för att behandla bråck har dock inte fått samma stödnivå. Detta är vad många patienter hävdar, enligt en rapport om ämnet utfört av Sydney, Australiens 9News. Journalisten Emily McPherson intervjuade flera mottagare av broknät i området och rapporterade om de resultat de har lidit av sina implantat, liksom deras frustration över ett lagligt samhälle som de tycker har svept dem under mattan.

Historien om Ray Gray

En sådan patient, Ray Gray, var 22 år när han fick ett brokimplantat efter en lagerskada 1985. Den medicinska anordningen presenterades för honom som en revolutionerande ny medicinsk teknik som skulle reparera hålet i ljumsken.

Gray genomgick proceduren för att implantera broknätet. Han uthärde sedan sju bråcknätreparationsoperationer under de närmaste 17 åren, eftersom bråcket fortsatte att öppnas igen. Dessutom finns varje nätstycke som kirurger implanterade i dessa serier av misslyckade procedurer fortfarande i Greys kropp. Sedan dag ett, efter hans första brokimplantatoperation, säger Gray att han har lidit av smärta. Han beskriver smärtan som en ”brinnande” känsla.

Sjutton år senare har Gray fortfarande en bråck. Han har överlevt med funktionshinderstöd och spenderat sina dagar i obeveklig smärta. Från det ögonblick han vaknar, slås han med känslan av att ett sandpapperliknande material skrapar på tarmen. Han känner sig säker på vad han känner är en del av det kirurgiska nätet som finns kvar inuti honom.

Australisk senatutredning ignorerade Hernia Mesh

År 2018 inledde den australiensiska senaten en utredning om bäckennätsimplantat som används för att förstärka försvagade vaginala väggar för kvinnor som lider av komplikationer av förlossning, såsom urininkontinens och bäckenorganprolaps. Efter att ha citerat bäckennätet som ”en av de största medicinska skandalerna” som involverade australiska kvinnor, agerade senaten på sina resultat genom att inrätta en klinik dedikerad till bäckennät, samt ett system som krävde rapportering av biverkningar relaterade till den medicinska anordningen.

Bråcknätpatienter som också fick biverkningarna av dessa enheter lämnades i kylan. Den australiska senaten undersökte inte dessa patients medicinska problem. Dessutom har dessa patienter uteslutits i en massiv grupptalan mot Johnson & Johnson, tillverkare av kirurgiskt nät.

US Hernia Mesh Rättegångar i tiotusentals

I USA har patienter som drabbats av smärta och skador från brokimplantat en väldigt annorlunda upplevelse än sina australiska motsvarigheter. Enligt 9News har tillverkare av kirurgiska nät löst sig över 50,000 XNUMX brokverkstvister i USA - upp till belopp på över en miljard dollar. 

Alternativ för US Hernia Mesh-mottagare

Om du eller en nära anhörig fick ett brokimplantat, var medveten om tecken och symtom på ett misslyckat broknät: smärta och obehag, blåmärken eller svullnad, blödning och infektion, erektil dysfunktion och naturligtvis återkommande bråck. 

Var noga med att rapportera dina bråcknätkomplikationer till US Food & Drug Administration: s säkerhetsinformation och rapportering av biverkningar, så att de kan hålla reda på problemen med dessa enheter och vidta lämpliga åtgärder.