Fallet av allvarligt uppförande mot Skanska och Pensacola Bay Bridge Skada | Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

Fallet av oerhört uppförande mot Skanska och Pensacola Bay Bridge-skada

"Det handlar inte bara om en bro", Sarah Papantonio, advokat på Levin Papantonio, sa i en intervju med The Big Picture värd Holland Cooke.

Papantonio hänvisade till Pensacola Bay Bridge, som gjordes oanvändbar den 15 september 2020, då 27 pråmar bröt loss under orkanen Sally, med 100 + -mph vindar som körde fyra av pråmarna in i betongkonstruktionen. Pråmarna transporterade byggkranar, massiva balkar och annan tung last som användes av det svenska företaget Skanska, som hade kontrakterats för att arbeta på bron.

Enligt Tekniska nyheter, har olyckan och efterföljande stängning av bron lett till 70 stämningar från Pensacolas samhällsfastigheter och företagare. Kärandena hävdar att de har lidit ekonomiska förluster till följd av att bron stängdes sedan olyckan inträffade.

Symboliskt för ett mycket större problem

Enligt Papantonio representerar katastrofen ett mycket större problem än en enda bro i Pensacola.

”Det är ett klassiskt exempel på att ett företag går in i ett lokalsamhälle, ger löften om att stärka samhället och bygga upp sin ekonomi,” sade Papantonio, ”sedan vända om och ta genvägar, ignorera säkerhetsåtgärder och sedan kasta händerna i luften och sa, 'Oj, förlåt, det här var bara en kostnad för att göra affärer.'

Cooke påpekade att bland lokalbefolkningen som betalar priset för Skanskas verksamhet är ”Amerikas advokat”, Mike Papantonio, från Levin Papantonio. ”[Papantonios advokatbyrå] varnar lokala myndigheter och andra som grönljus byggprojekt om Skanska,” förklarade Cooke. 

Enligt Sarah Papantonio fortsätter Pensacola Bay Bridge att vara oåtkomlig. "Det har inte varit acceptabelt på tre månader och det kommer inte att vara acceptabelt på ytterligare sex månader", påpekade hon. Den resulterande isoleringen har drabbat 60,000 XNUMX människor.

"Kostnaden för att göra affärer är att 60,000 XNUMX människor litar på den här bron för att göra affärer varje dag, för att besöka familjen, för att resa till företag för att driva denna ekonomi," sade Papantonio. "[Bron] är inte längre livskraftig för den här staden, och den har en enorm inverkan på vår ekonomi."

Det faktum att Skanska-olyckan inträffade i en Pensacola-gemenskap begränsar inte historiens betydelse geografiskt. Papantonio sa att denna typ av olycka inte är ovanlig och det händer rikstäckande. Hon vill berätta historien om hur företag utnyttjar lokala samhällen och vägrar att ta ansvar för konsekvenserna.

 

Globalisering Thugs är här

 

Förstå Skanskas ansvar för Pensacola Bay Bridge

Många läsare kanske undrar varför Skanska ska hållas ansvariga för förluster till följd av Pensacola Bay Bridge-olyckan. Om en orkan satte igång händelserna som orsakade att pråmarna kolliderade in i bron, skulle detta inte kunna betraktas som en handling från Gud?

Papantonio avvisade häftigt denna idé och förklarade att en orkan skiljer sig från en tornado eller jordbävning, som inträffar plötsligt och med liten varsel. Orkaner å andra sidan ger ett samhälle och företag tid - ibland så länge som en vecka - för att förbereda sig. Såsom Papantonio ser det hade Skanska tid, men inte den ekonomiska motivationen, att vidta de åtgärder som kunde ha avvärjt Pensacola-katastrofen.

”Skanska är ett av världens största byggföretag”, sa hon. "Det här företaget har enorma resurser, förstklassiga faciliteter för att spåra vädret ... och kan se saker redan innan oss lokala människor kan."

Efter att ha varit förtrogen med väderförhållandena i Mexikanska golfen hade Skanska en juridisk och moralisk skyldighet att driva orkanberedskapsplaner, låsa ner sina platser och se till att deras material var säkrade, förklarade Papantonio.

Istället ignorerade företaget säkerheten och välbefinnandet i Pensacola-samhället och valde att prioritera hälsan för sina vinster.

Lär känna skurken i denna nationella berättelse

Skanska är ett Fortune 500-företag som har sina händer i många amerikanska byggkrukor. Företaget arbetade på MetLife Stadium, hem till New York Giants och New York Jets. Företaget har också byggt upp en skälig andel av flygplatser och sjukhus.

Enligt Cooke lämnar företagets rykte mycket att önska. Företaget verkar lämna ett flöde av massiva böter och anklagelser om mutor och vårdslöshet. Papantonio bekräftade värdens bedömning av Skanskas image och talade om ett långt rapark som innehåller 20 miljoner dollar i böter från US Department of Justice för bedräglig arbetsmetod.

Dessutom förklarade Papantonio att företaget har förbjudits att göra affärer i Sydamerika, som ett resultat av ett tåg av mutorskandaler kopplade till företaget. De har också anklagats för raschikane i arbetskraften och för att de inte följt korrekt säkerhetsprotokoll när de byggde en Orlando Highway. Den påstådda vårdslösheten orsakade fem anställdas död. 

Begränsning av ansvar

I december 2020 lämnade Skanska in en ansvarsbegränsning (”LLA”) där den federala domstolen begärde befrielse från eller begränsning av deras ansvar i samband med skadorna på Pensacola Bay Bridge den 15 september 2020. Ansökan utlöste en begränsningsperiod inom vilka företag och privatpersoner måste lämna in ett krav mot Skanska. Tidsfristen för att lämna in ett krav mot Skanska är den 3 maj 2021. För närvarande har vi slutat acceptera nya ärenden för att ha tillräcklig tid för att förbereda krav för den kommande tidsfristen.