Advokater driver för hela Skanska Blacklist | Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

Advokater driver för hela Skanska Blacklist

Skanska har lämnat in ett ansvarsbegränsande klagomål och effektivt stoppat mer än 70 stämningar mot företaget för skador som det orsakat på Pensacola Bay Bridge - och till områdena Pensacola och Gulf Breeze, som ett resultat. Detta har inte hindrat de två nyckelägarnas advokatbyråer från att driva på omedelbara konsekvenser för det multinationella bygg- och utvecklingsföretaget, enligt rapporter från Pensacola News Journal.

Företagen -Levin Papantonio Rafferty och Aylstock, Witkin, Kreis & Overholtz PLLC - uppmanar lagstiftare att införa en statlig svartlista som förhindrar Skanskas medverkan i framtida projekt tills offren för broavbrottet på ett meningsfullt sätt har kompenserats för deras förluster.

Även känd som Three-Mile Bridge, förbinder denna struktur centrala Pensacola, Florida med Gulf Breeze, Florida. De Florida Department of Transportation rapporterar att det ökar alla ansträngningar för att reparera bron senast i mars 2021, men bron har stängts för trafik sedan händelsen, som inträffade i september 2020. Avbrottet har påverkat inte bara affärspendlare utan även företagare, enligt PNJ.

"Gulf Breeze är en spökstad, jag vet inte hur dessa människor gör det, och allt detta orsakades av en ren dumhet", säger Brian Barr, huvudadvokaten som arbetar med målet för Levin Papantonio Rafferty vid ett nyligen rådhusmöte. "Det är det enda sättet du kan karakterisera det."

Enligt Skanskas klagomål kunde företaget inte ha vetat att orkanen Sally skulle ha orsakat skadorna på Pensacola Bay Bridge. Barr avfärdar giltigheten av detta försvar. Han varnar också för att om fallet skulle fortsätta som ett havsrättsligt ärende, skulle samhällsmedlemmar och företag som led ekonomisk förlust av olyckan få tillbaka några skador från Skanska. De enda individerna som är berättigade till ersättning i det här fallet skulle vara de som fick fysisk skada från pråmarna.

Även om Skanskas klagomål syftar till befrielse från alla skador, ber det också att om skadeståndet kan anses vara ansvarigt för ekonomiska förluster som drabbats av invånare och företag, kostar det 1.2 miljoner dollar.

Medan Barr fortfarande är övertygad om att Skanskas klagomål kommer att avvisas, är det ingen anledning för någon att vila på sina lagrar om resultatet av pråmolyckan och behovet av ansvar och konsekvenser.

Huvudadvokaten i målet Pensacola Bridge i Aylstock, Witkin, Kreis & Overholtz PLLC advokatbyrå, Sam Geisler, berättade NPC han har skickat korrespondens till olika lokala tjänstemän där han begär att de vidtar meningsfulla åtgärder mot Skanska i form av svartlistning av företaget. I hans sinne är det bara vettigt. Advokaten har också nått ut till justitieministeren och ber om en utredning om Skanskas roll i skadorna på och avbrottet i Pensacola Bay Bridge.

Geisler tog också upp en incident i december som involverade en Skanska-pråm. Fartyget blev uppenbarligen förtöjt från ett iscensättningsområde och lindades fast mot privata bryggor på Gulf Breeze-sidan av Pensacola Bay Bridge. Advokaten påpekade att händelserna visar ett företag som "känner sig över ansvarsskyldighet."

Begränsning av ansvar

I december 2020 lämnade Skanska in en ansvarsbegränsning (”LLA”) där den federala domstolen begärde befrielse från eller begränsning av deras ansvar i samband med skadorna på Pensacola Bay Bridge den 15 september 2020. Ansökan utlöste en begränsningsperiod inom vilka företag och privatpersoner måste lämna in ett krav mot Skanska. Tidsfristen för att lämna in ett krav mot Skanska är den 3 maj 2021. För närvarande har vi slutat acceptera nya ärenden för att ha tillräcklig tid för att förbereda krav för den kommande tidsfristen.